Pirmo reizi vēsturē par "Optibet" Latvijas čempioniem futbolā sestdien, 6. novembrī, kļuva galvaspilsētas kluba RFS spēlētāji.

RFS futbolistiem, lai kļūtu par čempioniem, pēdējā kārtā bija jāgūst uzvara pār "BFC Daugavpils" vai arī jācer, ka tuvākie konkurenti "Valmiera FC" pēdējā spēlē neuzvarēs līdzšinējos čempionus "Riga FC". Ja RFS un "Valmiera" sezonas noslēgumā iegūtu vienādu punktu skaitu, titulu iegūtu "Valmiera", kas savstarpējās cīņās bija iekrājusi vairāk punktu - 5:3.

RFS futbolisti nepaļāvās uz "citu palīdzību" un čempionu titulu nodrošināja Daugavpilī, svinot uzvaru ar 2:0 (2:0). Jau spēles astotajā minūtē Andrejs Iličs pietuvināja RFS titulam, bet 44. minūtē Tomašs Šimkovičs nostiprināja topošo čempionu pozīcijas.

RFS rindās savu unikālo panākumu sēriju turpināja Elvis Stuglis, kurš sesto reizi pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu. Iepriekšējās trīs sezonās viņš palīdzēja par čempioniem kļūt "Riga FC", bet pirms tam viņš divas sezonas triumfēja Latvijas čempionātā kopā ar Jūrmalas "Spartaks".

RFS 2015.gadā ar nosaukumu "Rīgas Futbola skola" ieņēma trešo vietu Latvijas pēc spēka otrajā līgā un nākamajā sezonā aizņēma licenci nedabūjušas "Skonto" vietu virslīgā. RFS līdz šim divreiz bija uzvarējusi Latvijas kausa izcīņā, bet līdz valsts čempiontitulam nebija izdevies aizsniegties.

Tikmēr "Valmiera" pirmo reizi 21. gadsimtā izcīnīja sudraba medaļas, sezonas noslēguma spēlē cīnoties neizšķirti 0:0 ar "Riga FC". Iepriekšējo trīs gadu čempioni "Riga FC" tādējādi vispār palika bez medaļām, pēdējā kārtā noslīdot uz ceturto vietu.

Pēdējā spēlē bronzas medaļas sev izcīnīja "Liepāja", kas ar 1:0 (1:0) pieveica Jūrmalas "Spartaks" vienību. Liepājniekiem uzvaru nodrošināja Vjačeslava Isajev 39. minūtē gūtie vārti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!