RFS trešdien savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas spēlē divu Rīgas klubu derbijā atspēlēja vienu vārtu deficītu un pieveica "Riga", pakāpjoties turnīra tabulā uz otro vietu.

RFS pieveica "Riga" ar rezultātu 2:1 (1:1)

Jau pirmajā minūtē "Riga" izvirzījās vadībā. Aleksandrs Filipovs izpildīja sitienu no soda laukuma vidus, bet, cenšoties to apturēt pirms vārtu līnijas, bumbu vārtos ievirzīja RFS aizsargs Žiga Lipuščeks – rezultāts 0:1 "Riga" labā.

Pēc Andreja Iliča centrējuma no labās puses mača 12. minūtē aizsargs Antonijs Černomordijs ar galvu atsita bumbu tālāk no vārtiem, taču tā nonāca tieši uz kājas Emersonam, kurš ar ne pārāk spēcīgu, taču precīzu sitienu raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī – 1:1.

Aizraujošā cīņā pa vārtu konstrukciju trāpīja gan Filipovs, gan Iličs.

60. minūtē Iličs izvirzīja vadībā jau mājiniekus. Izspēlējot stūra sitienu, viņš pēc centrējuma uz vārtu tālo stabu ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī – 2:1 mājinieku labā.

Viesu iespējas atspēlēties mazināja Černomordija 82. minūtē nopelnīta sarkanā kartīte. Viņš ar rupju paņēmienu apturēja Emersonu.

Pašās cīņas beigās vēl Filipovs no vārtsarga laukuma līnijas, tēmējot tālajā vārtu stūrī, trāpīja pa kreiso vārtu stabu.

Divu spēļu diskvalifikācijas dēļ RFS komandai nevarēja palīdzēt galvenais treneris Viktors Morozs.

"Riga" jau pirms šī mača nebija uzvarējusi pēdējās astoņās savstarpējās spēlēs, kurās RFS tika pie sešām uzvarām, bet divreiz abas komandas nospēlēja neizšķirti.

RFS pēc divām uzvarām čempionāta sākumā (3:2 pret Jūrmalas "Spartaku" un 4:0 pret "Daugavpili") divreiz spēlēja neizšķirti ar Rīgas komandām (1:1 ar "Metta" un 0:0 ar "Auda"). Pēc vēl diviem panākumiem (10:0 pret Tukuma vienību un 2:0 pret Salaspils "Super Nova") savā laukumā tika piedzīvots zaudējums ar 1:3 pret 2021. gada vicečempioni "Valmieru", bet pēdējā kārtā ar 3:2 tika pieveikta līdervienība "Liepāja".

Tikmēr "Riga" šosezon bija cietusi tikai vienu zaudējumu, otrajā kārtā ar 0:1 piekāpjoties "Liepājai. Pēc neizšķirta viesos pret "Daugavpili" rīdzinieki ar 4:0 sagrāva "Metta" un ar minimālu rezultātu pieveica "Auda" futbolistus un "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Jau ziņots, ka kārtas pirmajā spēlēs trešdien "Valmiera" savā laukumā pieveica "Liepāju" ar 3:0 (0:0), apsteidzot liepājniekus turnīra tabulā un pakāpjoties uz pirmo ailīti.

Ceturtdien "Super Nova" uzņems "Metta" vienību, bet divas cīņas – "Tukums 2000"/"Telms" – Jūrmalas "Spartaks" un "Auda" – "Daugavpils" – pārceltas uz 12. jūniju.

Turnīra tabulas galvgalī ar deviņās spēlēs gūtiem 20 punktiem ir "Valmiera" un RFS. Pa 19 punktiem ir "Liepājai" un "Riga". Tālāk pēc astoņās cīņās sakrātiem 12 punktiem ir "Auda" un "Daugavpils". Seši punkti ir "Metta", četrus punktus punktus sakrājis "Tukums 2000"/"Telms" un trīs – "Super Nova", bet vienu punktu – Jūrmalas "Spartaks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!