"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas mačā "Riga" savā laukumā svētdien sagrāva "Tukums 2000"/TSS un atkaroja līgas līderu godu, "Ventspils" apsteidza Jūrmalas "Spartaku" cīņā par ceturto vietu, bet trešajā vietā nostiprinājās "Valmiera", kurai līgas labākais bombardieris Toluvalase Arokodare guva savus 15. vārtus sezonā.

"Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā pārspēja "Jelgavu" ar rezultātu 2:0 (0:0).

Vārtus guva Toluvalase Arokodare un Krišs Kārkliņš.

Vadībā mājinieki izvirzījās vien mača 53. minūtē, kad pēc lielmeistara cienīgas pauzes vārtsarga Vladislava Kurakina realizēto Arokodares nogāšanu viesu soda laukumā fiksēja mača galvenais tiesnesis Artis Ķēniņš.

Pārliecinoši 11 metru soda sitienu ar raidījumu vārtiem pa vidu zem pārliktņa realizēja pats "cietušais", gūstot savus 15. vārtus šosezon, – 1:0.

Savukārt 63. minūtē ar skaistiem vārtiem no lielāka attāluma vārtu tuvajā augšējā stūrī izcēlās mājinieku kapteinis Kārkliņš – 2:0.

"Ventspils" savā stadionā pieveica "Daugavpili" ar rezultāti 2:0 (1:0).

Vārtus mājiniekiem guva Kaspars Svārups un Daniils Ulimbaševs.

Pēc "izlūkošanas" mača sākumā 11. minūtē ar tālsitienu viesu vārtsarga Ivana Dubodelova modrību pārbaudīja Guga Phalavandišvili, bet vārtus 18. minūtē ar galvu ventspilniekiem pēc Jevgeņija Kozlova piespēles guva Svārups, kurš uzvarēja "otrajā stāvā".

49. minūtē pēc Giorgi Mčedlišvili centrējuma no labās puses vārtus ar galvu guva Ulimbaševs.

51. minūtē pēc Raivja Ķirša sitiena daugavpilieši bija tuvu rezultāta starpības samazināšanai, bet bumba aizripoja garām vārtu kreisajam stabam.

Pirmajā aplī ar 3:1 pārāki bija daugavpilieši.

Jau ziņots, ka valsts čempione "Riga" svētdien viegli pārspēja turnīra debitanti "Tukums 2000"/TSS, svinot panākumu ar 5:2 (3:0).

Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Rožers Rodrigess un Kule Mbombo, vienus – Oļegs Laizāns, kamēr viesiem izcēlās Emeka Basils un Kaspars Anmanis.

"Riga" futbolisti virslīgā svinēja 13. uzvaru pēc kārtas, bet Tukuma komandai tas bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Pirmajā aplī ar 5:1 Tukumā uzvarēja "Riga" komanda, kurai ar "hat-trick" izcēlās Mbombo.

Kārtas pirmajā mačā piektdien RFS savā laukumā uzvarēja "Metta" ar 5:1, bet sestdien "Liepāja" viesos pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu 2:2 pret Jūrmalas "Spartaku".

RFS, "Valmierai" un "Ventspilij" 16. kārtas spēles ir pēdējās pirms nākamnedēļ gaidāmajiem mačiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Virslīgas līderpozīcijas ir atguvusi "Riga", kam ir 42 punkti 15 mačos, RFS 16 cīņās iekrāti 40 punkti, bet trešo vietu ar 28 punktiem 16 mačos ieņem "Valmiera". Pa 23 punktiem tagad ir "Ventspilij" 16 dueļos un Jūrmalas "Spartakam" 15 cīņās. 15 punkti attiecīgi 16 un 15 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta". "Liepājai" un Jelgavai" ir 14 punkti attiecīgi 15 un 16 cīņās, bet "Tukums 2000"/TSS 16 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!