Par Latvijas futbola virslīgas kluba "Riga FC" jauno galveno treneri iecelts 38 gadus vecais horvātu speciālists Sandro Perkovičs.

Perkovičs būs jau 15. cilvēks, kurš pildīs galvaspilsētas kluba galvenā trenera pienākumus kopš "Riga FC" startē "Optibet" futbola virslīgā (kopš 2016. gada). Tiesa, pagājušās sezonas izskaņā, kamēr komandas galvenā trenera pienākumus uzņēmās Kristaps Blanks, spēles no laukuma malas vadīja fiziskās sagatavotības treneris Saško Poposkis. Ziemeļmaķedonietis teorētiski saucams par vēl vienu treneri, kurš vadījis "Riga FC".

Perkovičam spēlētāja karjera neizvērtās ilgstoša, viņš kā futbolists pārstāvēja Austrijas un Horvātijas klubus. Trenera karjeras sākumā Perkovičs strādāja Austrijas klubos "Ilz", "Nestelbach" un "Sturm Graz" komandās. 2018. gadā Perkovičs parakstīja līgumu ar Kipras augstākās līgas klubu "Paphos" un bija Zeļko Kopiča asistents. Pēc tam vienu gadu Perkovičs strādāja Zagrebas "Dinamo" U19 komandā.

2021. gada vasarā Perkovičs kļuva par Kipras kluba "Akritas" galveno treneri. Šī komanda sezonas beigās nodrošināja vietu augstākajā līgā, bet treneris sezonas vidū devās uz Horvātiju. Perkovičs bija Horvātijas čempiones Zagrebas "Dinamo" galvenā trenera Kopiča asistents.

Kopā ar Perkoviču Latvijā ieradies arī viņa asistents Zlatko Basičs. Šis treneris dzimis 1975. gada 22. septembrī Horvātijas pilsētā Slovonski-Brodā. Basičs trenera karjerā ir strādājis Horvātijas klubos "Radnik Sesvete", "Zagreb", "Slaven Belupo" un "Hajduk Split". Pēdējā pieturvieta Basičam bija "Akritas". Sezonas otrajā pusē Basičs bija galvenais treneris un iekļuva Kipras augstākajā līgā.

Citas izmaiņas treneru korpusā nav notikušas. Darbu klubā turpina treneris Kristaps Blanks, vārtsargu treneris Dragoslavs Jevričs un fiziskās sagatavotības treneris Saško Poposkis.

Gada sākumā "Riga FC" par galveno treneri apstiprināja slaveno Torstenu Finku, kurš gan komandu nenovadīja pat pusi sezonas. Finka vadībā komanda 13 spēlēs guva astoņas uzvaras, bet piedzīvoja četrus zaudējumus un reizi cīnījās neizšķirti, kas "Optibet" Latvijas virslīgas kopvērtējumā trīskāršajiem Latvijas čempioniem tobrīd deva vien ceturto vietu. Šobrīd "Riga FC" ar 34 punktiem 16 spēlēs joprojām ir ceturtajā vietā, bet no līderiem "Valmiera FC" klubs atpaliek septiņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!