Latvijas futbola virslīgas čempionvienībai "Riga FC" pievienojies 22 gadus vecais pussargs Vladislavs Fjodorovs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Metta/LU" un bija viens no šīs komandas līderiem, vēsta Rīgas kluba preses dienests.

1996. gadā dzimušais Fjodorovs ir Daugavpils futbola audzēknis, un Daugavpils komandā 2014. gadā viņš aizvadīja pirmo sezonu virslīgā, kad 24 spēlēs (piecas pamatsastāvā) guva piecus vārtus. Arī nākamās divas sezonas Virslīgā Fjodorovs spēlēja Daugavpilī.

2015. un 2016. gadā Fjodorovs virslīgā nospēlēja vēl 28 spēles, pa vidu 2015. gadā vairākus mēnešus pavadot Polijas kluba Poznaņas "Lech" otrajā komandā.

Pēdējās divas sezonas Vladislavs cīnījās "Metta"/LU sastāvā, kur divu gadu laikā virslīgā aizvadīja 51 spēli un guva astoņus vārtus. Vēl piecus vārtus šo gadu laikā Fjodorovs pievienoja kausa izcīņā. 2018. gada sezonā Virslīgā bez pieciem vārtiem Fjodorovam arī sešas rezultatīvas piespēles.

2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā U-21 izlasēm Fjodorovs piedalījās visās astoņās spēlēs, septiņas sāka pamatsastāvā un guva vienus vārtus. Fjodorovs ir debitējis arī Latvijas nacionālajā izlasē, kurā pussargam trīs spēles – pret Fēru salām, Dienvidkoreju un Gibraltāru. Pret Fēru salām Fjodorovs izcēlās ar vārtu guvumu.

"Riga FC" sporta direktors Aleksandrs Romašins sacīja, ka Fjodorovs ir gados jauns un perspektīvs futbolists. "Starpsezonā esam zaudējuši Denisu Rakelu, kurš pārcēlies uz Kipras klubu "Pafos", Ivanam Lukjanovam pēc savainojuma turpinās rehabilitācija, tāpēc bija jāmeklē malējie futbolisti. Iepriekš parakstījām līgumu ar Alekseju Višņakovu, bet tagad esam vienojušies arī ar Fjodorovu. Vladislava karjerai līdzi sekojam ilgāku laiku. Pirms dažiem gadiem viņš bija vienā no mūsu kluba nometnēm, taču tieši tagad jūtam, ka Fjodorovs ir gatavs pievienoties "Riga FC" . Vladislavs ir futbolists ar profesionālu attieksmi un noteikti spējīgs progresēt. Esam pārliecināti, ka viņš var izaugt līdz nacionālās izlases pamatsastāva līmenim," teica Romašins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!