Latvijas čempionvienība futbolā "Riga FC" parakstījusi līgumu ar 23 gadus veco Brazīlijas uzbrūkošo pussargu Lipi Velozu, bet trīs futbolisti izīrēti citām komandām, vēsta klubs.

Veloza iepriekš spēlējis Japānā, Ukrainā un Baltkrievijā.

Velozu dzimis 1997. gada 7. aprīlī, un jaunatnes līmenī pārstāvēja tādus slavenus Brazīlijas klubus kā "Botofago", "Santos", "Corinthians", "Flamengo" un "Palmeiras".

No 2017. līdz 2019. gadam Velozu spēlēja Japānas klubā "Tokyo". Viņš spēlēja gan augstākajā, gan trešajā Japānas līgā. "Tokyo" sastāvā viņam 41 spēlē gūti astoņi vārti.

2019. gadā Velozu parakstīja līgumu ar Ukrainas augstākās līgas klubu "Lviv". Ukrainas Premjerlīgā futbolists 12 spēlēs guva vienus vārtus. 2020. gadā Velozu spēlēja Baltkrievijas augstākajā līgā un bija viens no "Torpedo Belaz" līderiem. Šajā komandā Lipe 29 spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt citi "Riga FC" spēlētāji Kule Mbombo, Raivis Ķiršs un Frenks Orols sezonu sāks īrē citos klubos. Kule dosies uz Lietuvas čempionāta klubu "Sūduva", bet Raivis un Frenks spēlēs citā Latvijas klubā BFC "Daugavpils".

Kule par "Riga" futbolistu kļuva 2020. gadā. Pagājušajā sezonā uzbrucējs bija komandas rezultatīvākais spēlētājs. Mbombo 21 Latvijas čempionāta spēlē guva 11 vārtus. 24 gadus vecais futbolists sezonu sāks trīskārtējā Lietuvas čempionē "Sūduva".

Līgumus ar Raivi un Frenku parakstījām šogad. Abi ir gados jauni futbolisti. 21 gadu vecais Raivis jau pagājušajā sezonā spēlēja Daugavpilī un 26 spēlēs guva trīs vārtus. Frenks Latvijas augstākajā līgā vēl nav debitējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!