Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" komanda piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 15.kārtas mačā, cīņā par otro vietu turnīra tabulā, viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja "Daugavpili".

"Riga" komandā izcēlās virslīgas labākais vārtu guvējs Marko Regža un Daugavpils futbola audzēknis Eduards Dašķevičs.

Mača ievadā meistarību demonstrēja abu komandu vārtsargi. Vispirms Nils Toms Puriņš neitralizēja daugavpiliešu sitienu pa vārtiem, bet pēc tam "Riga" pretuzbrukumu ar glābiņu aprāva Frenks Dāvis Orols. Puslaika turpinājumā bijušais "Daugavpils" futbolists Regža nopelnīja iespēju izpildīt 11 metru soda sitien un pats to realizēja, 25.minūtē panākot 1:0 rīdzinieku labā.

Desmit minūtes vēlāk "Riga" bija spiesta veikt piespiedu maiņu, jo traumas dēļ maču nevarēja turpināt pussargs Brians Orosko. Spēles 51.minūtē pēc Gotjē Mankendā piespēles ar precīzu sitienu izcēlās Dašķevičs.

Citā mačā "Valmieras" komanda viesos ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspēja pēdējās pozīcijas īpašnieci "Liepāju". "Valmierai" vārtus guva Lūkass Vapne, Žeremī Klemente un Džibrils Gejs.

Vidzemnieki vadībā izvirzījās astotajā minūtē, kad pēc Vapnes sitiena no distances "Liepājas" vārtsargs Vladislavs Lazarevs nenofiksēja bumbu rokās. 2:0 viesi panāca 33.minūtē, kad ar precīzu sitienu no soda laukuma robežas izcēlās Klemente.

No spēles 39.minūtes "Liepāja" spēlēja desmit vīru sastāvā, jo otro dzelteno kartīti mačā saņēma Mamadu Diāvs.

Otrajā puslaikā nepagāja ne pusotra minūte, kad "Valmiera" panāca 3:0, no tuvas distances ar nekļūdīgu sitienu izceļoties Gejam.

Zīmīgi, ka "Liepāja" ieguvusi ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Konferences līgu pēc tam, kad to par kluba parādiem atņēma "Valmierai".

Ceturtdien pirmajā kārtas spēlē "Auda" savā laukumā ar 0:1 zaudēja "Jelgavai".

Sestdien kārtas noslēgumā Rīgā "Metta" spēkosies ar "Grobiņas SC"/LFS un "Tukums 2000"/"Telms" mājās uzņems RFS.

Līdere ar 34 punktiem 14 spēlēs ir RFS, pēc 15 spēlēm 32 punkti ir "Riga" komandai, pa 27 punktiem - "Daugavpilij" un "Valmierai". 18 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 16 punktus 15 spēlēs ir sakrājusi "Auda", 14 spēlēs 15 punktus - "Metta" un 12 punktus - "Grobiņas SC"/LFS. "Jelgavai" ir 11 punkti 15 mačos, bet "Liepājai" - desmit punkti 15 cīņās.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!