Foto: F64
Latvijas čempionei un kausa ieguvējai "Riga" trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē pret Īrijas labāko komandu "Dundalk" plāns bija aizsardzību noturēt "uz nulles" un pašiem gūt vienus vārtus, kas gan neizdevās, atzina rīdzinieku spēlētājs Ritvars Rugins.

"Riga" trešdien savā laukumā nespēja pārvarēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, spēles pamatlaikā un papildlaikā spēlējot neizšķirti 0:0 (0:0) ar Īrijas vienību "Dundalk", bet zaudējot pēcspēles soda sitienu sērijā.

"Ļoti liels nogurums – grūta spēle, bija daudz jāskrien. Abām komandām bija iespējas gūt vārtus, bet beigās dabūjām sarkano kartīti un vajadzēja noturēt 0:0. "Pendeles" paliek "pendeles", viņiem paveicās. Varbūt viņi bija vairāk pelnījuši, bet arī mēs varējām uzvarēt. Bija labas iespējas, varbūt būtu kaut kur nedaudz gudrāki un būtu iesituši," pēc mača žurnālistiem teica Rugins, kurš trešdien laukumā pavadīja visas 120 minūtes.

"Plāns bija aizsardzību noturēt "uz nulli" un iebakstīt vienus vārtus. Neiebakstījām, bet beigās spēle noslēdzās "pendelēs"," pauda Rugins.

"Riga" futbolists arī pieļāva varbūtību, ka otrajā puslaikā "Dundalk" spēlētāji bija vairāk paguruši, jo viņi nav raduši spēlēt uz lielā laukuma, tāpēc rīdzinieki trešdien mača otrajā daļā ieguva nelielu iniciatīvu.

"Pirms nedēļas Īrijā bija ļoti grūta spēle – viņi mūs spieda un sita pa kājām. Te viņi spēlēja mierīgāk. Fiziski stipra un masīva komanda. Apmēram līdzīga līmeņa vienība kā mēs. Varbūt kaut kur nobijāmies, varbūt aizsargi varēja drošāk pieslēgties uzbrukumam. Vairāk turējāmies aizsardzībā, bet, manuprāt, varēja būt vairāk vārtu gūšanas momentu, nekā to bija," klāstīja Rugins, kurš iepriekš savas karjeras laikā spēlēja pussarga pozīcijā, bet "Riga" rindās pašlaik regulāri spēlē kā malējais aizsargs.

Turpinājumā "Riga" sezonu Eirokausos turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, kur tiksies ar iepriekšējās sezonas Polijas labāko vienību Glivices "Piast".

"Eirokausi ir kaut kas augstāks [nekā ikdienas mači], tur no sevis ir jāatdod viss un nedrīkst taupīties. Aizbrauksim uz Poliju," smejoties teica Rugins. "Piast" komandā savulaik spēlēja pašreizējais "Riga" uzbrucējs Artūrs Karašausks. "Viņš varēs pastāstīt, kā viņi spēlē."

Rugins arī atklāja, ka "Riga" komandā par Eirokausiem spēlētājiem apsolītas arī prēmijas.

"Čempionu līgā pirmo kārtu nepārvarējām, tā kā prēmijas nepienākas," jokojot atzina Rugins. "Tālāk spēlēsim Eiropas līgā, un tad jau vadība kaut ko teiks."

Pērn "Riga", debitējot Eirokausos, piedalījās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā spraigā divcīņā vien "pendelēs" piekāpās pazīstamajam Bulgārijas klubam Sofijas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!