Foto: Zigismunds Zālmanis
Ambiciozais Latvijas futbola komanda "Riga" pēc abpusējas vienošanās pārtraucis sadarbību ar austriešu aizsargu Kristofu Marčinko, informē klubs. Futbolistam karjeras laikā bijusi plaša pieredze Austrijas bundeslīgā, turklāt viņš bijis arī pazīstamā vācu kluba "TSG Hoffenheim" īpašums.

Marčinko rīdzinieku sastāvam pievienojās pirms šīs sezonas, kad komandas galvenais treneris vēl bija vācietis Torstens Finks. 28 gadus vecais aizsargs "Riga" rindās astoņās spēlēs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

"Riga" ar 34 punktiem 16 spēlēs Virslīgas kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā. Nesen par komandas galveno treneri kļuva horvāts Sandro Perkovičs.

Lielāko karjeras daļu Marčinko pavadījis Austrijas bundeslīgā, kur kopumā nospēlējis 178 spēles. Marčinko ir dzimis 1994. gada 13. februārī Lebringā. Marčinko spēlē kreisās malas aizsarga pozīcijā un ir Austrijas klubu "Lebring" un Zalcburgas "Red Bull" audzēknis.

No 2012. līdz 2014. gadam Marčinko aizvadīja 47 spēles Austrijas bundeslīgas klubā "1. Wiener Neustadter". Šajā komandā Marčinko guva divus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Pēc tam Marčinko parakstīja līgumu ar citu Austrijas klubu "Grödig". Šajā komandā 51 spēlēs vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles.

2015. gadā Marčinko kļuva par Vācijas "TSG Hoffenheim" futbolistu, bet uz īres tiesībām spēlēja Austrijas bundeslīgas klubā "Austria Vienna". Pēc vienas sezonas "Austria" parakstīja pilnvērtīgu līgumu ar Marčinko. "Austria" sastāvā Marčinko nospēlēja sešas sezonas. Šajā komandā Marčinko strādāja kopā ar nu jau bijušo "Riga" galveno treneri Torstenu Finku. Kopumā Austrijas bundeslīgā Marčinko 178 spēles, četri vārti un 14 rezultatīvas piespēles.

Marčinko "Austria" sastāvā spēlēja septiņās Eiropas līgas grupu turnīra spēlēs. Viņa rēķinā ar 23 spēles Austrijas U-21 izlases sastāvā. Marčinko spēlējis arī U-19, U-18, U-17 un U-16 izlasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!