Foto: F64

"Riga" vienība ceturtdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas mačā mājās ar 2:0 (0:0) pārspēja "Auda" vienību un nākamo kārtu sagaidīs līderes godā.

Rīdzinieku labā vārtus guva Milošs Jojičs un Kemelo Nguenā.

"Audas" iepriekšējās sezonas galvenā trenera Tomislava Stipiča šobrīd vadītajai "Riga" komandai piederēja izteikts teritoriālais pārsvars un pirmais bīstamais sitiens pa vārtiem bija 20.minūtē, kad Marko Dabro brīvsitienu atvairīja Fabriss Ondoā.

Nedaudz vēlāk Ondoā, kurš ceturtdien aizvadīja sezonas pirmo maču, sekmīgi nospēlēja pret Marko Regžu, neļaujot "Riga" uzbrucējam apdraudēt viesu vārtus. Regžam laba izdevība panākt 1:0 bija arī 35.minūtē, taču latvietis tikai nedaudz noripināja bumbu gar kreiso stabu.

Otrā puslaika vidū Ondoā atvairīja Eduarda Dašķeviča vārtu stūrī raidīto bumbu un saglabāja bezvārtu neizšķirtu uz tablo. Tomēr 69.minūtē pēc Dašķeviča piespēles gar vārtiem Ondoā atsita bumbu sev priekšā, kur pirmais bija Jojičs, serbam panākot 1:0 "Riga" labā.

Kompensācijas laika trešajā minūtē ar sitienu no tuvas distances punktu "Riga" komandas uzvarai pielika Nguenā.

Jau ziņots, ka pirms tam pērnā gada čempione "Valmiera" ceturtdien ar 4:3 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus. Trešdien debitante "Jelgava" izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, ceturtās kārtas mačā mājās ar 2:0 pārspējot Salaspils "Super Nova" vienību, bet RFS ar tādu pašu rezultātu pieveica "Liepājas" futbolistus.

Piektdien kārtas noslēgumā "Metta" tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas augšgalā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir "Riga", tālāk ar astoņiem punktiem ir RFS, septiņus punktus guvusi "Valmiera", kamēr seši punkti ir "Audai" un "Jelgavai". Tabulas otrajā daļā pa trim punktiem ir divas spēles nospēlējušajai "Metta" komandai, kā arī trīs cīņas aizvadījušajām "Liepājai" un "Daugavpilij" un četrus dueļus nospēlējušajām "Tukums 2000"/"Telms" un "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!