Foto: F64
Latvijas čempiones futbolā "Riga" uzbrucējs Kamils Bilinskis ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā tikai darījis savu darbu, sarunā ar žurnālistiem pieticīgs bija uzvaras vārtu autors.

Latvijas futbola klubs "Riga" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē ar 2:1 (1:1) pārspēja spēcīgo Polijas klubu Glivices "Piast", tādējādi pirmo reizi vēsturē iekļūstot šī turnīra trešajā kārtā.

Uzvaras vārtus 83. minūtē pēc Denisa Rakela piespēles guva Polijas uzbrucējs Kamils Bilinskis.

"Gatavojāmies spēlei, lai uzvarētu un iekļūt nākamajā kārtā. Esam ļoti laimīgi, jo būs vēl vismaz divas spēles UEFA Eiropas līgā. Spēles lielāko daļu sēdēju uz soliņa ar domu, kā iziet un iesist vārtus. Mums ir ļoti laba komanda ar raksturu. Ceru, ka tas nav finišs," pēc spēles žurnālistiem stāstīja polis.

Bilinskis vārtus guva viens trīs minūtes pēc tam, kad devās laukumā uz maiņu.

"Bija liela priekšnojauta. Laukumā biju tikai dažas minūtes un šķiet, ka iesitu ar pirmo pieskārienu. Protams, šie vārti bija ļoti svarīgi. Darīju savu uzbrucēja darbu – guvu vārtus," pieticīgs bija polis.

Bilinksis Latvijas virslīgā šosezon guvis piecus vārtus, savu kontu atverot vien maija sākumā.

"Virslīgā ir pavisam citādāka spēle. Latvijas līgā mēs dominējam un pretinieki iesēžas aizsardzībā, tādējādi ir grūti gūt vārtus. Taču beidzot virslīgā esam līderi, gribam kļūt par čempioniem un triumfēt kausā," uzsvēra Bilinskis, kuru nav pārsteigusi "Piast" salīdzinoši vājā spēle. "Polijas čempionāts, protams, ir krietni spēcīgāks par Latvijas virslīgu. Zinu komandu un tās spēlētājus, viņi spēlēja ļoti labi un uzvarēja čempionātā, taču jauno sezonu iesākuši slikti. Viņi ir sliktā formā, kas mums deva iespēju uzvarēt."

Viņam šī spēle bija kā jebkurš mačs, neskatoties uz to, ka pretī stājās dzimtenes Polijas komanda.

"Šī bija kā parasta spēle. Pretinieku komandā bija daudzi man pazīstami futbolisti. Esmu šeit, lai sarūpētu savai komandai uzvaras. Protams, ja viņi tiktu tālāk, novēlētu tikai veiksmi. Bet šoreiz mēs bijām labāki un tieši tāpēc arī uzvarējām. Mēs bijām pelnījuši vairāk nekā viņi," atzīmēja Bilinskis.

"Riga" kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Somijas komandu Helsinku HJK, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā cieta neveiksmi pret Serbijas klubu Belgradas "Crvena Zvezda". Pirmā spēle notiks jau otrdien, turklāt, tā kā "Skonto" stadions neatbilst trešās kārtas prasībām, duelis varētu notikt Daugavas stadionā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta.

Savukārt viesu komandas treneris Valdemārs Fornaliks sarunā ar sava kluba preses dienestu izteica mieles, ka "Piast" uzvaru divu spēļu summā nav nodrošinājusi jau mājās.

"Mums jāsamierinās ar šo zaudējumu, lai arī tas ir ļoti grūti," teica Fornaliks. "Esam vīlušies par šādu rezultātu, jo cerējām iekļūt nākamajā kārtā. Dueļa liktenim vajadzēja noslēgties jau Glivicē, tomēr trīs gūtie vārti tam nebija gana. Nožēloju kļūdas, kuras pieļāvām pirmajā mačā."

"Gaidījām, ka spēle Rīgā būs nervoza un tā arī bija," piebilda treneris, kurš uzsvēra, ka viņa vadītā komanda demonstrējusi vāju sniegumu. "Mums fani jāpieradina pie labas spēles, bet šodien tāda tā nebija. Temps bija slikts, un mēs neizmantojām savas iespējas. Īpaši žēl Džičeku, kurš netrāpīja izšķirošo sitienu, tomēr tāds ir futbols un mums ir "jānorij" šis zaudējums."

Poļu uzbrucējs dažas minūtes pirms "Riga" gūtajiem uzvaras vārtiem soda laukumā no ļoti tuvas distances raidīja bumbu garām vārtu konstrukcijai. Kā vēlāk izrādījās, šie vārti viņa komandai maksāja uzvaru.

Polijas vienības treneris arī piebilda, ka daudziem spēlētājiem neesot bijusi pienācīga pieredze tādiem mačiem kā šis. "Manuprāt, UEFA Eiropas līgas spēlēs demonstrējām labu tempu. Esam nospēlējuši septiņas spēles kopš jūlija sākuma, tāpēc acīmredzams, ka spēlētāji saskaras ar grūtībām. Visticamāk, aina izskatītos citādāka, ja mēs nospēlētu trīs spēles septiņu vai astoņu dienu laikā, bet pēc tam spēlētājiem būtu nedēļa laika sagatavoties nākamajām cīņām," atzina speciālists.

"Pretiniekiem padevās spēle. Tāpat redzams, ka ikviena komanda ļoti gatavojas šī kausa spēlēm," piebilda Fornaliks, sakot, ka viņa vienība aizvadījusi sliktu puslaiku. "Līdz nākamajai spēlei Polijas čempionātā mums ir maz laika, bet mēs vēlamies to uzvarēt, jo katrs panākums palīdz. Aizvadījām sliktu puslaiku, tomēr strādāsim pie tā, lai viss atgrieztos atpakaļ līmenī. Tāpat uzskatu, ka mums jāpapildina uzbrukuma līnija ar vismaz diviem vai trim futbolistiem."

Glivices "Piast" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā ar 2:3 piekāpās Baltkrievijas flagmanim Barisavas BATE. Tādējādi tai sezonu nācās turpināt Eiropas līgas kvalifikācijā.

"Piast" Eiropas līgas kvalifikācijā pirmo reizi startēja vien 2013./2014. gada sezonā, bet līdz šim ne reizi nav spējusi pārvarēt otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!