Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Portugāles izlases futbolists Krištianu Ronaldu svētdien Itālijas A sērijas čempionātā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, palīdzēdams Turīnas "Juventus" pakāpties uz piekto vietu turnīra tabulā.

"Juventus" mājās ar rezultātu 4:1 (1:0) uzvarēja "Udinese".

Spēle neiesākās tā kā "Juventus" to būtu gribējusi, jo jau desmitajā minūtē rezultātu 1:0 panāca Rodrigo de Pauls. Brīdi vēlāk tiesnesis devās noskatīties epizodes atkārtojumu un lēma, ka futbolists iepriekš spēlējis ar roku, kā rezultātā vārti netika ieskaitīti.

Vadības grožus "Juventus" izdevās iegūt 31. minūtē, kad Ronaldu no aptuveni 20 metriem izpildīja netveramu sitienu vārtu labajā stūrī. Pārsvaru dubultot izdevās otrā puslaika pirmajā minūtē, Federiko Kjezam spējot apsteigt aizsargus un soda laukumā nonākot pirmajam pie partnera piespēlētās bumbas. Trīs minūtes vēlāk Ārona Ramzija vārtus neieskaitīja, jo fiksēta spēle ar roku.

Mača 70. minūtē vēlreiz izcēlās Ronaldu, 20 minūtes vēlāk "goda vārtus" iesita Mārvins Cēgelārs, bet kompensācija laika trešajā minūtē punktu pielika Paulo Dibala.

Ronaldu šosezon izcēlies jau 14 reizes, kas A sērijā ir neapšaubāmi labākais sniegums. Viņš svētdien arī pārspēja slavenā Pelē rekordu. Portugālis oficiālajās spēlēs kopumā guvis 758 vārtus, kas ir par vieniem vairāk nekā Pelē. Rekords pieder čeham Josefam Bicanam, kurš laika posmā no 1931. līdz 1955 .gadam oficiālajās spēlēs kopumā izcēlās 759 reizes.

Citā spēlē Milānas "Inter" mājās ar rezultātu 6:2 (2:2) sagrāva "Crotone".

Pirmo "hat-trick" Milānas komandā iesita Lautaro Martiness, bet pa reizei precīzi sita arī Romelu Lukaku un Ašrafs Hakīmi, kamēr Luka Marone 31. minūtē bumbu raidīja savos vārtos.

Arī otra Milānas komanda "AC Milan" izcīnīja uzvaru, viesos ar 2:0 (1:0) pārspējot "Beneveto" komandu, kas jau no 33. minūtes varēja spēlēt ar viena vīra pārsvaru.

Frenks Kesijs spēles 15. minūtē ar "pendeli" panāca 1:0, bet 18 minūtes vēlāk sarkano kartīti nopelnīja Sandro Tonali. Viena vīra pārsvars pretiniekiem rezultātu nedeva, bet Rafaels Leāu 49 .minūtē panāca 2:0. Mača 61. minūtē Džanlukam Kaprari no 11 metru atzīmes bija iespēja samazināt Milānas kluba pārsvaru, taču futbolists sita neprecīzi.

Pie uzvaras tika arī "AS Roma", kas mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Sampdoria". Vienīgos vārtus 72. minūtē iesita Edins Džeko.

Visbeidzot "Napoli" viesos ar 4:1 (1:0) sagrāva "Cagliari". Pjotrs Zeļinksis Neapoles kluba labā guva pirmos un otros vārtus, bet vēl pa reizei precīzi sita arī Irvings Lozano un Lorenso Insinje, kurš 86. minūtē realizēja "pendeli". Vienīgos "Cagliari" vārtus 60. minūtē iesita Žuāu Pedru.

"AC Milan" ieņem pirmo vietu ar 37 punktiem 15 spēlēs, par punktu mazāk ir "Inter", "AS Roma" seko ar 30 punktiem, kamēr "Napoli" iekrājusi 28 punktus 14 mačos. Tālāk ar 27 punktiem seko "Juventus", kas tagad vismaz sasniegusi eirokausu zonu, jo piektā vieta dotu iespēju kvalificēties UEFA Eiropas līgas pamatturnīram. Savukārt pozīciju zemāk ar 26 punktiem 15 spēlēs atrodama "Sassuolo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!