Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas ar 0:1 (0:0) piekāpās "Freiburg" vienībai.

Rudņevs atkal laukumā aizvadīja visas 90 minūtes, bet nepalīdzēja vienībai izvairīties no trešā zaudējuma pēc kārtas.

HSV futbolisti šajā mačā nerādīja pārāk pārliecinošu sniegumu, bet reizi raidīja bumbu pa vārtu stabu. Vienīgos vārtus šajā cīņā 69.minūtē guva Jonatans Šmids.

Pirms tam sestdien Minhenes "Bayern" komanda 23. reizi vēsturē triumfēja Vācijas bundeslīgas futbola čempionātā, turklāt kļuva par vienību, kas čempionu titulu izcīnījusi visagrāk sezonas gaitā.

Sestdien notikušajā 28 kārtas spēlē "Bayern" ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Frankfurtes "Eintracht" komandu, izcīnot titulu jau sešas kārtas pirms sezonas beigām.

Šajā cīņā vienīgos vārtus 53.minūtē guva Bastians Švainštaigers.
Arī iepriekšējie visātrāk izcīnītie čempiona tituli piederēja tieši "Bayern" komandai, kad tā 1972./73. un 2002./2003.gada sezonās uzvaras kausu virs rokām cēla četras kārtas pirms sezonas beigām.

Tikmēr "Bayern" komandas galvenais treneris Jups Heinkess izcīnīja savu trešo čempionu titulu kā treneris, turklāt iepriekšējo viņš ieguva pirms 23 gadiem. Tāpat Heinkess četras reizes kļuvis par bundeslīgas čempionu kā futbolists.

Panākumu sestdien izcīnīja arī iepriekšējo divu sezonu čempione Dortmundes "Borussia", kas ar 4:2 (1:2) pārspēja "Augsburg" futbolistus. Divus vārtus uzvarētājiem guva Juliāns Šībers.

Čempionāta kopvērtējumā tagad Minhenes "Bayern" kontā ir 75 punkti 28 spēlēs, bet tai ar 55 punktiem seko Dortmundes "Borussia". Savukārt trešo vietu ar 49 punktiem ieņem Leverkūzenes "Bayer", kas sestdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar "VfL Wolfsburg".

Tikmēr HSV vienība ar 38 punktiem atrodas devītajā vietā. No labāko piecinieka tā jau atpalikusi par četriem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!