Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs svētdien veica rezultatīvu piespēli Vācijas futbola bundeslīgas mačā, kurā viņa pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) ar rezultātu 1:1 (0:0) savās mājās nospēlēja neizšķirti pret Menhengladbahas "Borussia" vienību.

Pirmajā spēles puslaikā vārti netika gūti. Rudņevs laukumā devās mača 25.minūtē, nomainot traumu guvušo horvātu uzbrucēju Ivicu Oliču.

Spēles rezultātu pēc veiksmīgas Rudņeva piespēles 71.minūtē guva ungārs Zoltāns Štībers, bet neizšķirtu "Borussia" panāca vien kompensācijas laika otrajā minūtē, kad pēc veiksmīgas stūra sitiena izpildes ar galvu bumbu vārtos raidīja neilgi pirms tam laukumā uz maiņu nākušais dienvidslāvu izcelsmes zviedrs Branimirs Hrgota.

Rudņevs šosezon 15 spēlēs izcēlies ar vienu precīzu sitienu.

Kā vēstīts, iepriekšējā spēlē HSV piedzīvoja ļoti smagu zaudējumu, ar 0:8 kapitulējot valsts spēcīgākajai vienībai Minhenes "Bayern", kas sestdien guva kārtējo pārliecinošo uzvaru, izbraukumā ar 6:0 (2:0) sagraujot "Paderborn" spēlētājus. Pēc diviem poļa Roberta Levandovska vārtiem viesi pirmo puslaiku noslēdza, būdami vadībā ar 2:0, taču otrajās 45 minūtēs "Bayern" pamanījās gūt vēl četrus vārtus, divreiz izceļoties Arjenam Robenam.

Tikmēr citos mačos Gelzenkirhenes "Schalke 04" savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Brēmenes "Werder", bet "Augsburg" nospēlēja 2:2 (0:1) ar Leverkūzenes "Bayer", izlīdzinājumu panākot vien kompensācijas laika ceturtajā minūtē.

Savukārt no turnīra lejasgala ārā sāk rāpties titulētā Dortmundes "Borussia", kas piektdien ar 3:2 (2:1) viesu laukumā pārspēja "VfB Stuttgart".

Kopvērtējuma augšgalā "Bayern" ieņem pirmo vietu ar 55 punktiem 22 spēlēs, bet par 11 punktiem atpaliek "VfL Wolfsburg", kas svētdien uzņem Berlīnes "Hertha" komandu. Trešā ar 37 punktiem ir Menhengladbahas "Borussia" komanda, bet pa 35 punktiem izcīnījušas "Schalke 04" un "Augsburg".

HSV komanda ar 24 punktiem 22 spēlēs ieņem kopvērtējuma 14.vietu, tomēr izkrišanas zona ir vien divu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!