Foto: F64
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs darīs visu iespējamo, lai gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā bieži gūtu vārtus un palīdzētu valstsvienībai uzvarēt, intervijā žurnālam “Sporta Avīze” atklāja pats uzbrucējs.

Atgādinām, ka Latvijas izlase šī gada pirmajā spēlē spēkojās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar Kazahstānas izlasi, bet Rudņevs, kaut arī viņa komanda neuzvarēja, šajā mačā saskatīja vairāk pozitīvā.

“Noteikti jāatzīmē pozitīvie momenti – spējām izveidot daudz vārtu gūšanas iespēju, pārsvarā kontrolējām spēles gaitu un nosargājām savus vārtus neskartus, lai arī vairāk nekā 70 minūšu spēlējām mazākumā. Kopumā šī bija salīdzinoši grūta spēle, jo pēc Ritus Krjaukļa noraidījuma lielāko daļu mača nācās spēlēt aizsardzībā, nevis presingot pretinieku laukuma pusē,” stāstīja Rudņevs, kurš arī uzsvēra, ka komandu vietai FIFA rangā nav nozīmes. “Nav svarīgi, kurā vietā komandas atrodas reitingā. Mēs zinām, ka katra komanda spēj noskaņoties cīņai un rādīt labu futbolu. Lai ieņemtu un noturētu augstāku vietu reitingā, komandai nepieciešams pierādīt savu spēku un gribēšanu futbola laukumā. Šajā spēlē abas komandas bija noskaņojušās izcīnīt uzvaru.”

Polijas futbola čempionāta rezultatīvākais uzbrucējs esot gatavs kļūt arī par Latvijas izlases līderi un viņš darīšot visu, lai palīdzētu savai komandai tikt pie uzvarām

“Es kā uzbrucējs darīšu visu iespējamo, lai gūtu vārtus izlases labā, lai palīdzētu komandai cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Jāapzinās, ka katram futbolistam nepieciešams zināms laiks, lai iejustos kolektīvā, apliecinātu savu lietderību un dotu komandai vajadzīgo labumu un rezultātu,” savu iejušanos Latvijas izlases kolektīvā skaidroja futbolists.

“Mēs visi valstsvienībā kvalifikācijas turnīru gaidām ar lielu nepacietību. Mūs gaida spēles ar labām komandām – augsta līmeņa pretiniekiem. Gatavojamies, lai parādītu savu labāko spēli. Cīnīsimies par uzvaru katrā mačā, šādi cenšoties iepriecināt arī līdzjutējus,” Rudņevs turpināja. “Jāsāk ar to, ka futbolu spēlēt prot visas komandas. Atcerēsimies kaut vai pēdējo pretinieci Kazahstānu, kas spēlēja ļoti motivēti. Mums bija grūts mačs. Taču mēs noteikti šajā ciklā centīsimies sasniegt savu mērķi. Darīsim visu iespējamo, lai viss izdotos.”

Tāpat Rudņevs vēlreiz uzsvēra, ka neesot saņēmis piedāvājumu no Vācijas čempionvienības Dortmundes “Borussia”, kas, kā vēstīja Polijas un Vācijas mediji, izrāda pastiprinātu interesi par viņu.

“Esmu lasījis par to presē un jau vairākkārt izteicies par šīm baumām. Līdz šim no šā kluba nav bijis neviens konkrēts piedāvājums, tāpēc man nav vairāk ko komentēt,” tiešs bija uzbrucējs.

Rudņevs līdz šim Latvijas izlasē aizvadījis 17 spēles, kurās izcēlies ar vienu vārtu guvumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!