Foto: AP/Scanpix

Divus vārtus Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē piektdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, bet viņa pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Hoffenheim" vienību.

Pirmos vārtus Rudņevs guva 27.minūtē, kad ar elegantu sitienu ar galvu pēc tāla komandas biedra centrējuma pārcēla bumbu pāri pretinieku vārtsargam. Savukārt otro reizi uzbrucējs izcēlās 74.minūtē, kad pēc soda sitiena izspēles un rikošeta bumba nonāca pie Rudņeva, kurš no soda laukuma vidus ar vienu pieskārienu raidīja to vārtu tīklā.

Līdz ar to bundeslīgas čempionātā Rudņevs guvis jau sešus vārtus. Šī ir pirmā reize, kad uzbrucējs vienā čempionāta mačā guvis vairāk par vieniem vārtiem.

Rudņevs trešo spēli pēc kārtas uzsāka savas komandas sākumsastāvā, bet 90.minūtē tika nomainīts.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Rudņevs ar sešiem precīziem raidījumiem tagad dala 8.-12.vietu.

Pēdējās septiņās bundeslīgas spēlēs HSV komanda izcīnījusi trīs uzvaras, divreiz cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi divus zaudējumus.

Kopvērtējumā HSV komanda ar 24 punktiem 16 spēlēs pakāpusies uz piekto pozīciju, tomēr pēc atlikušajām čempionāta 16.kārtas spēlēm tā var zaudēt vairākas vietas.

Pārliecinoša līdervienība ar 38 punktiem 15 spēlēs ir Minhenes "Bayern".

Rudņevs ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā. Iepriekš 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!