Foto: Reuters/Scanpix

Ar astoņiem mačiem trešdien sākas UEFA Čempionu līgas futbolā jaunā sezona.

Visu maču sākums iecerēts plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

A grupā savstarpējo maču aizvadīs Grieķijas čempioni Pireju "Olympiacos", kuri savā laukumā tiksies ar pagājušās sezonas spēcīgāko Spānijas komandu Madrides "Atletico".

Savukārt otrā šīs apakšgrupas cīņā Itālijas flagmanis Turīnas "Juventus" uzņems pārsteidzoši grupu turnīrā iekļuvušo Zviedrijas komandu "Malme", kas no Čempionu līgas otrās kvalifikācijas turnīra kārtas izsita pagājušās sezonas Latvijas čempionus "Ventspili".

Tikmēr B grupā Anglijas komanda "Liverpool" uzņems vēl vienu kvalifikācijas turnīra veiksminieci Razgradas ''Ludogorets'' no Bulgārijas, bet pagājušās sezonas Čempionu līgas uzvarētāji Madrides "Real" no Spānijas tiksies ar Šveices čempioniem "Basel".

C apakšgrupā maču savā laukumā aizvadīs šosezon neveiksmīgi spēlējošā Francijas čempionāta komanda "Monaco", kas tiksies ar Leverkūzenes "Bayer" no Vācijas. Otrā šīs grupas duelī Lisabonas "Benfica" no Portugāles uzņems ambiciozo Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit", kas vietējā čempionātā tikusi pie septiņām uzvarām septiņās spēlēs.

Savukārt D apakšgrupas cīņās Stambulas "Galatasaray" no Turcijas savā laukumā spēkosies ar Beļģijas čempioniem "Anderlecht", bet Vācijas klubs Dortmundes "Borussia" intriģējošā duelī uzņems Londonas "Arsenal" no Anglijas. Šo cīņu tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic" (VSB).

E, F, G un H apakšgrupas komandas pirmās spēles aizvadīs trešdien.

Grupu turnīrā, kas risināsies no 16.septembra līdz 10.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!