Latvijas otrās līgas futbola klubs "Salaspils", par kura iespējamām aizdomīgām darbībām informēja Latvijas Futbola federācija (LFF), otrdien izplatīja paziņojumu, bet no sīkākiem komentāriem atteicās.

"Salaspils" valdes locekļa Viktora Miņina paziņojumā klubs pauž sašutumu par LFF izteiktajām aizdomām. Tomēr uz jautājumiem par situāciju un iespējamām aizdomām ap šo klubu telefona sarunā Miņins nevēlējās atbildēt.

""Salaspils" uzskata, ka publikācijai nav pamatojuma. Tā ir aizvainojoša, bojā kluba un futbola reputāciju kopumā. Pēc mūsu domām, šāda rīcība attiecībā uz pilntiesīgu biedru no organizācijas puses, kuras galvenais uzdevums ir futbola attīstīšana Latvijā, ir pilnīgi bezatbildīga un nepieļaujama," teikts paziņojumā.

"Salaspils" norāda, ka LFF nav informējusi klubu par "par jebkādiem pārkāpumiem no kluba puses, izmeklēšanas vai jebkādas citas procesuālas darbības uzsākšanu". Tāpat neviens no "Salaspils" spēlētājiem vai kluba pārstāvjiem neesot aicināti sniegt skaidrojumus vai papildus informāciju.

LFF pirmdienas vakarā paziņoja, ka noslēgusi "izmeklēšanu par iespējamiem Godīgas spēles principu pārkāpumiem klubā FK "Salaspils", pērnajā sezonā piesaistot viesspēlētājus no Ukrainas, un lems par tālākajām darbībām". LFF gan nemin nevienu konkrētu piemēru par iespējamiem "Salaspils" pārkāpumiem, tomēr LFF prezidents Kaspars Gorkšs norāda, ka "šādām darbībām Latvijas futbolā nav vietas".

"Iestājoties par tīru futbolu gan laukumā, gan pārvaldībā, skrupulozi izvērtēsim situāciju FK Salaspils no diviem būtiskiem aspektiem. No Godīgas spēles un ētikas viedokļa vērtēsim, vai ir pamats iegūtajām aizdomām par šo principu neievērošanu un spēļu ietekmēšanu. Tāpat noskaidrosim, kā bija iespējama apšaubāmu spēlētāju pieteikšana LFF organizētajām sacensībām," skaidro LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

"Salaspils" savā atbildē skaidro, ka ārzemju spēlētāju reģistrācija Latvijas komandā nav pārkāpums. Reģistrējot spēlētājus elektroniskajā sacensību sistēmā "Comet", "Salaspils" iesniegusi visu nepieciešamo informāciju.

"Tālāka futbolista reģistrācija un noformēšana Latvijā ir LFF darbinieku atbildība. Ja tika konstatētas kādas neatbilstības futbolistu reģistrācijas procesā, pirms apvainot valsts līmenī FK "Salaspili" godīgas spēles iespējamajos pārkāpumos, LFF vajadzētu tikt skaidrībā ar saviem iekšējiem procesiem un noteikt federācijas darbinieku atbildības pakāpi," bilst "Salaspils" vadība, atgādinot, ka nevienā no spēlēm laukumā netika pārsniegts noteikumos reglamentētais maksimāli iespējamo leģionāru skaits.

Uz aizdomām par iespējamām manipulācijām ar spēļu rezultātu ietekmēšanu "Salaspils" atbild ar šādu argumentu – ""Salaspils" futbolisti Latvijas 2. līgas Rīgas reģiona čempionātā ieņēma 3. vietu. Tāpēc apvainojumus attiecībā uz FK Salaspils futbolistiem par iespējamajām manipulācijām un negodīgu spēli uzskatām par absolūti nepieņemamiem un nepamatotiem."

Sava paziņojuma noslēgumā "Salaspils" aicina LFF prezidentu Gorkšu atvainoties un veikt pārkāpumu izmeklēšanu, ja tādi ir tikuši konstatēti - sodīt vainīgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!