Foto: EPA/LETA
Par 2010.gada Āfrikas labāko futbolistu pirmdien tika atzīts Kamerūnas izlases un Itālijas kluba Milānas "Inter" uzbrucējs Samuels Eto, kurš šo balvu ieguva ceturto reizi karjerā.

29 gadus vecais futbolists kontinenta treneru balsojumā apsteidza pagājušā gada balvas ieguvēju, Ziloņkaula krasta izlases uzbrucēju Didjē Drogbā, kā arī Ganas izlases uzbrucēju Asamoā Gjanu, kurš starp trīs finālistiem iekļuva pirmo reizi karjerā.

Iepriekš Eto Āfrikas kontinenta prestižāko individuālo futbola balvu ieguva trīs reizes pēc kārtas, sākot no 2003. gada.

Pagājušajā nedēļas nogalē Eto tika atzīts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa izcīņas turnīra labāko spēlētāju, palīdzot "Inter" komandai finālmačā ar 3:0 pieveikt Kongo klubu "Mazembe".

Āfrikas Nāciju kausā gan Kamerūnas izlase šogad nestartēja pārāk sekmīgi un izstājās jau ceturtdaļfinālā, bet turnīra visu laiku rezultatīvākais uzbrucējs Eto izcēlās ar diviem precīziem sitieniem.

Savukārt Pasaules kausa finālturnīrā, kas pirmo reizi tika rīkots Āfrikā, Kamerūna zaudēja visās trijās apakšgrupu turnīra spēlēs.

Par gada labāko treneri tika atzīts serbu speciālists Milovans Rajevačs, kurš palīdzēja rādīt sekmīgu sniegumu Ganas izlasei, kas arī tika atzīta par labāko valstsvienību. Savukārt par labāko klubu kļuva "Mazembe".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!