Foto: PantherMedia/Scanpix
Šomēnes Singapūras policijas notvertā cilvēku grupa piedalījusies vairāk nekā simts futbola spēļu rezultātu sarunāšanā, kuru kopējais ieguvums mērāms vairāku miljonu dolāru apmērā, vēsta ārvalstu mediji.

Viens no notvertajiem bija arī rūdīts futbola spēļu ietekmētājs, singapūriešu biznesmenis Dans Tans, kurš bijis globāla spēļu sarunāšanas sindikāta līderis.

Notvertais biznesmenis bija līderis 14 cilvēku grupai, kuras dalībnieki līdz ar viņu arī tika aizturēti.

Tiek vēstīts, ka Tans nolūkos sarunāt spēļu rezultātus izmantojis pat vardarbību. Tiesa, pirms tam tika ziņots, ka Tans kopā ar domubiedriem sarunājis simtiem spēļu, taču nu noskaidrojies, ka to ir tikai vairāk par simts.

No šīs cilvēku grupas šobrīd ieslodzījumā atrodas vien pieci, ieskaitot Tanu. Viņi tiek turēti apcietinājumā saskaņā ar kriminālkodeksu pret bandām, kas paredz, ka bez tiesas likumpārkāpēji var atrasties ieslodzījumā līdz pat gadam.

Pirms tam Eiropas policijas birojs ("Europol") vēstīja, ka uzpirkts ļoti daudz futbola spēļu visā pasaulē, tostarp UEFA Čempionu līgas un Pasaules kausa kvalifikācijas izspēles. Iesaistītie totalizatoru kantori un spēļu sarunāšanas centrālās personas bijuši bāzēti tieši Singapūrā.

Interpols atzinis, ka Tana notveršana ir ļoti nozīmīgs notikums cīņā ar futbola korupciju visā pasaulē. "Singapūras policija ir spērusi platu soli cīņā ar spēļu sarunāšanu un citām nelegālām darbībām. Neviens nedrīkst apšaubīt Singapūras spējas tikt galā ar futbola spēļu skandālu atrisināšanu.''

Apsūdzības singapūriešu biznesmenim uzrādītas arī Ungārijā. Tur viņš tiek turēts aizdomās par 32 spēļu ietekmēšanu trīs valstu teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!