Foto: F64

Valsts titulētākajam futbola klubam Rīgas "Skonto" netika piešķirta A licence dalībai Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā, taču to varētu saņemt otrās līgas komanda "Rīgas futbola skola", tādējādi iegūstot iespēju startēt starp pašmāju vadošajām vienībām.

Lēmumu nepiešķirt "Skonto" A licenci pieņēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) klubu licencēšanas komisija, jo šis klubs nav izpildījis vairākus noteikumu punktus. Starp tiem ir atbilstoša stadiona un treniņbāzu neesamība un parādsaistības ar darbiniekiem.

"Skonto" finansiālas problēmas ir jau ilgu laiku, un arī šogad pastāvēja bažas, vai šis klubs varēs startēt virslīgā. Tagad tam ir piecas dienas laika, lai iesniegtu apelāciju.

Licencēšanas komisija nolēmusi piešķirt A licences pretendenta statusu "Rīgas Futbola skolai", nosakot 5. februāri par termiņu klubu licencēšanas dokumentu iesniegšanai. Šī vienība nepieciešamo licenci dalībai šī gada virslīgas čempionātā var iegūt tad, kad ir beidzies termiņš "Skonto" kluba apelācijas iesniegšanai, vai ar brīdi, kad LFF apelāciju komisija ir pieņēmusi lēmumu atstāt spēkā lēmumu par licences nepiešķiršanu.

"Rīgas futbola skola" pērn otrajā līgā ieguva trešo vietu, bet otrās vietas ieguvēja "Valmiera Glass" FK/BSS atteicās no iespējas startēt šī gada virslīgas čempionātā.

A licences dalībai 2016. gada virslīgas čempionātā piešķirtas "Liepājai", "Ventspilij", "Jelgavai", "Daugavpilij", Jūrmalas "Spartakam", "Riga" un "Metta"/"Latvijas Universitātei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!