Foto: F64

Latvijas vicečempiones futbolā Rīgas "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija saņēmis 100 eiro lielu naudas sodu par neētisku uzvedību, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Aizvadītās Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta piektās kārtas centrālajā spēlē, kurā "Skonto" izbraukumā nospēlēja 0:0 ar valsts čempioni "Ventspils", Pertija skatītāju virzienā parādīja vidējo pirkstu.

Pats Pertija gan pēc tam "Skonto" kluba mājaslapā atklāja, ka žests tika veltīts vienam konkrētam cilvēkam.

"Vēlreiz atkārtošos, ka šāda situācija aizskartu jebkuru cilvēku, kas ciena sevi, savus bērnus, jo šādas frāzes, kādas tur tika izteiktas, ir nepiedienīgas. Teiktais nebija tikai par mani, tas skāra visu manu ģimeni. Izteiciens "gruzīn, aizvāc savus bērnus un brauc atpakaļ uz Gruziju" vairāk izskatās pēc nacisma, nevis pēc kādiem sporta ieteikumiem, ir sports un ir treneris, vairāk nevajadzētu būt jautājumu," izteicās Pertija. "Mēs jau sen braukājam uz Ventspili, un šo balsi jau esmu iegaumējis, ir viens cilvēks, kurš visu laiku, visas spēles garumā, kaut ko auro pret mani, šāds cilvēks ir arī Jūrmalā uz spēlēm pret "Spartaku"."

"Kad pagriezos, es viņu ieraudzīju, un tas žests, ko es parādīju, bija veltīts konkrēti viņam, bet nekādā gadījuma ne pret visām tribīnēm. Es saprotu, ka rīkojos nesmuki, ka man nav taisnība," pauda Pertija.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā atrodas "Liepāja", kam 13 punkti piecās spēlēs, bet divi punkti mazāk ir "Ventspilij". Astoņi punkti ir "Skonto" un "Daugavpils" rēķinā. Tikmēr pirmajam četriniekam ar sešiem punktiem seko "Jelgava", Jūrmalas "Spartaks", bet uz septīto pozīciju, nopelnot pirmo punktu, pakāpusies "Metta"/"LU". Tikmēr bez punktiem joprojām spēlē "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!