Foto: F64
Neizšķirti Latvijas virslīgas futbola čempionāta 16.kārtas spēlē otrdien cīnījās līdzšinējā turnīra līdervienība "Skonto" un Rīgas "Daugava", kas lika "Skonto" komandai pamest kopvērtējuma pirmo ailīti.

Mačs, kurā mājinieki bija "Daugavas" futbolisti, noslēdzās ar rezultātu 1:1 (0:1).

Pirmajā puslaikā "Skonto" komandu vadībā izvirzīja Valērijs Šabala, bet cīņas 73.minūtē neizšķirtu panāca Deniss Sokoļskis.


Lai arī teritoriālais pārsvars visu spēles gaitu piederēja "Skonto" vienībai, laukuma saimnieki nosargāja neizšķirtu.

Tas čempionāta līderpozīcijā ļāva atgriezies Daugavpils "Daugavas" komandai, kas ar 2:0 (2:0) otrdien savā laukumā pārspēja "Jūrmalu".

Abi vārti tika gūti pirmajā puslaikā, kad laukuma saimnieku rindās izcēlās Mihails Ziziļevs un Georgijs Uļjanovs.

Atlikušie trīs šīs kārtas mači risināsies trešdien, kad "Jelgava" savā laukumā spēkosies ar "Ventspils" komandu, "Metta"/LU vienība uzņems turnīra lielāko pārsteigumu autori JPFS/FK "Spartaks", bet "Liepājas metalurga" futbolisti viesosies pie "Gulbenes" komandas.

Tagad kopvērtējuma pirmajā vietā ar 31 punktu 16 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", bet "Skonto" komanda, kas aizvadījusi par vienu maču mazāk, iekrājusi 29 punktus. Tālāk ar 26 punktiem attiecīgi 14 un 15 mačos seko "Ventspils" un JPFS/FK "Spartaks".

Piektajā vietā ar 21 punktu 13 cīņās atrodas "Liepājas metalurgs", Rīgas "Daugavas" kontā 17 punkti 16 cīņās, bet "Jūrmala" 15 spēlēs tikusi pie 16 punktiem. "Gulbene" tikmēr tikusi pie 15 punktiem, "Jelgavas" kontā 11 punkti, bet "Metta"/LU rēķinā desmit punkti.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē ar šo nosaukumu.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!