Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Spānijas prokuratūra piektdien, 28. oktobrī, tiesā atsauca visas brazīliešu futbolistam Neimāram izvirzītās apsūdzības par krāpšanos un korupcijā.

Prokuratūra vēlējās panākt Neimāram divu gadu ilgu cietumsodu un desmit miljonu eiro soda naudu par iespējamo krāpšanos, futbolistam 2013. gadā no Brazīlijas kluba "Santos" pārejot uz "Barceona". Sūdzību bija iesniegusi Brazīlijas investīciju kompānija DIS, kurai piederēja 40% tiesību uz Neimāru, kad viņš pārcēlās uz Spāniju. DIS uzskatīja, ka Neimāra transfēra summa bijusi samazināta, līdz ar to kompānija cieta zaudējumus.

"Šeit nav ne mazākās pazīmes par noziedzību," sacīja prokurors Luiss Garsija Kantons, lūdzot tiesnesi "attaisnot visus apsūdzētos".

Kopā ar Neimāru attaisnots arī bijušais "Barcelona" prezidents Sandro Rosels, kuram draudēja piecu gadu cietumsods un 8,4 miljonu eiro liela soda nauda.

Tiesas procesa sākumā DIS vēlējās, lai Neimārs saņemtu piecu gadu cietumsodu un pieprasīja no futbolista 149 miljonus eiro.

Aģentūra "Reuters" ziņo, ka Neimārs tagad varētu vērsties ar pretprasību, pieprasot zaudējumu atlīdzību par nepamatoti celtajām apsūdzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!