Foto: Facebook.com, FK "Spartaks Jūrmala"

Jūrmalas "Spartaka" futbolisti piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlē mājās ar rezultātu 2:0 (0:0) izcīnīja uzvaru pār "Daugavpili".

"Spartaka" komandai vārtus guva Kvadvo Asamoā un Okosi Edhere, liecina komandas "Facebook" lapā publicētā informācija.

Aģentūra LETA raksta, ka pirmajā puslaikā spēle ritēja bez bīstamām epizodēm, vien tā vidū pēc Aleksandra Solovjova izpildītā brīvsitiena viesus no šķietami zaudētiem vārtiem glāba Frenks Dāvids Orols.

Tomēr otrajā puslaikā, 58. minūtē Orols bija spiests kapitulēt epizodē, kurā Asamoā ielauzās soda laukumā un izdarīja sitienu pa zemi, bumbai nonākot tīklā - 1:0. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām daugavpilieši nesapratās pēc bumbas ievadīšanas spēlē, to ieguva Edhere, kurš nonāca viens pret vārtsargu un panāca 2:0.

Abas komandas pēdējā laikā demonstrējušas teju identisku sniegumu. "Spartakam" iepriekšējās piecās spēlēs bija divas uzvaras, divi zaudējumi un neizšķirts, bet daugavpiliešiem viens panākums, divi neizšķirti un tikpat neveiksmes. "Spartaks" maija izskaņā spēlēja neizšķirti 0:0 ar čempionātu pametušo "Ventspili", pēc tam ar 1:2 zaudēja "Liepājai", taču pēdējā duelī ar 5:2 sagrāva "Noah Jurmala".

"Daugavpils" pagājušā mēneša beigās ar 1:2 zaudēja RFS, bet ar šādu pašu rezultātu jūnija pirmajā mačā atzīts "Valmieras" pārākums. Pagājušajā nedēļā "Ventspils" uzvarēta ar 3:2, bet pēcāk pret otru Kurzemes klubu "Liepāja" spēlēts bezvārtu neizšķirti.

Šosezon iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs ar 2:1 un 3:0 uzvarējuši Daugavpils futbolisti.

Ričards Emeka Fraidejs ar pieciem vārtiem ir virslīgas piektais labākais vārtu guvējs, taču viņa piektdien nebija "Spartaka" pieteikumā. Četrus "golus" Daugavpils komandas labā bija guvis pussargs Raivis Ķiršs, bet viņš atgriezies "Riga" komandā.

Plkst.19 "Riga" "Skonto" stadionā tiksies ar debitanti Daugavpils "Noah Jurmala", bet stundu vēlāk RFS Jāņa Skredeļa vārdā nosauktajā stadionā cīnīsies ar "Valmieru".

Sestdien vienīgajā virslīgas spēlē tiksies "Liepāja" un "Metta".

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 34 punktiem 13 spēlēs ieņem RFS, bet tālāk ar 29 punktiem 14 dueļos ir "Riga", kamēr pirmo trijnieku ar 26 punktiem 13 cīņās noslēdz "Valmiera". Aiz pirmā trijnieka ar 16 punktiem 12 mačos ir "Liepāja", bet tālāk ar 15 punktiem 13 un 14 cīņās ir "Daugavpils" un Jūrmalas "Spartaks". Sesto vietu ar deviņiem punktiem 13 mačos ieņem "Metta", bet pēdējā ar trim punktiem desmit spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā. Sākotnēji tika ziņots, ka kalendārs tiks veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Tāpat tika solīts, ka spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!