Foto: Kadrs no video

Latvijas U-21 futbola valstsvienības uzbrucējs Roberts Uldriķis ir gandarīts, ka 2019. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas cikla mačā izdevās gūt vārtus pret spēcīgajiem Skotijas vienaudžiem, taču tajā pat laikā sarūgtināts, ka kompensācijas laikā tika izlaista uzvara.

Piektdien aizvadītajā mačā Latvija cīnījās neizšķirti 1:1. Pirmā puslaika kompensācijas laikā latviešus vadībā izvirzīja Uldriķis, tomēr otrā puslaika vidū komandu Ingars Sarmis Stuglis muļķīgā epizodē atstāja mazākumā, bet jau kompensācijas laikā uz Latvijas vārtiem tika nozīmēts ļoti apšaubāms 11 metru soda sitiens, ko pretinieki realizēja.

"Mēs izgājām caur flangu, bija laba sadarbība starp Vladislavu Sorokinu un Andreju Cigaņiku, kurš pēc tam iecentrēja. Man bumba pārlidoja pāri, Raivis Andris Jurkovskis uzvarēja gaisā, trāpīja pārliktnim - ļoti labi uzsita. Bumba atlēca tieši starp mani un aizsargu, redzēju, ka varu uzvarēt bumbu un, daudz nedomājot, lēcu no visa spēka un situ brīvajā stūrī, kurā nebija vārtsarga. Sanāca vārtu guvums angļu stilā," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Uldriķa teikto.

Pretiniekiem 11 metru soda sitiens tika piešķirts, jo mača tiesnesis uzskatīja, ka Kristaps Liepa soda laukumā pārkāpis noteikumus pret skotu futbolistu. "Protams, bija liels sarūgtinājums, ka zaudējām vadību, jo bijām priekšā ar 1:0. Tieši ģērbtuvē runājām, ka mēs nedrīkstam zaudēt šo spēli vai nospēlēt neizšķirti, ka noteikti ir jāuzvar. Arī pirms spēles runājām, ka atbraucām pēc uzvaras," stāstīja Uldriķis.

Komanda bija noskaņojusies nespēlēt tikai no aizsardzības, kas pirmajā puslaikā arī sanāca. "Viņi daudz sita bumbu vienkārši uz priekšu, mēs centāmies kaut kur izspēlēt un priekšā aizķerties aiz bumbām. Tas mums arī diezgan labi izdevās - ar galvu nomest mūsu malējiem pussargiem, kuri pieslēdzās. Pēc tam Ingaram sanāca pilnīgi nevajadzīgs noraidījums. Viņš pats arī to apzinās - atvainojās čaļiem, treneriem un līdzjutējiem par šādu nevajadzīgu pārkāpumu. Pēc tam skoti pēdējās 30 minūtēs sāka spiest un beigās sanāca "pendele", kuras, manuprāt, tur nebija," komentēja Uldriķis.

Viņš neslēpa, ka mača pēdējā pusstunda bijusi ļoti smaga. "Mazākumā bija diezgan grūti. Spēlējām viesos, fani arī visu laiku svilpa, ūjināja, dzina skotus uz priekšu. Kad viņi guva vārtus, vēlējās arī otros. Bija diezgan grūti," secināja Uldriķis.

Latvijas U-21 izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča komentārs:

Latvijas U-21 izlase šajā kvalifikācijas ciklā aizvadījusi sešas spēles, no kurām trīs noslēgušās neizšķirti, bet pārējās trīs piedzīvoti zaudējumi. Latvijas jaunie futbolisti atlikušās četras spēles šajā ciklā aizvadīs vien nākamā gada rudenī.

"Pret Angliju un Nīderlandi būs ļoti grūtas spēles, taču labi, ka spēlēsim mājās. Izbraukumā tiksimies ar Ukrainu un Andoru. Tās spēles varam ņemt, pret angļiem un holandiešiem arī jācīnās no visa spēka un jācer uz pozitīvu rezultātu. Ja būtu uzvarējuši skotus, tas būtu izcili gan no turnīra tabulas, gan emocionālā pacēluma viedokļa," stāstīja Uldriķis.

Abus vārtus Latvijas U-21 izlasei šajā ciklā iesitis tieši Uldriķis. D apakšgrupā līderpozīcijā ar 13 punktiem piecās spēlēs atrodas Anglija, bet astoņi punkti tikpat mačos ir Nīderlandei, kamēr septiņi punkti ir četrus mačus aizvadījušajai Skotijai. Pieci punkti ir četras cīņas aizvadījušajai Ukrainai, Latvija tikusi pie trim punktiem, bet Andoras kontā viens punkts.

Kvalifikācijas turnīrā deviņu apakšgrupu uzvarētāji izcīnīs ceļazīmes uz finālturnīru, savukārt četras labākās otro vietu ieguvējas ar labākajiem rādītājiem spēlēs pret pirmo līdz piekto vietu ieguvušajām komandām savās apakšgrupās, iekļūs izslēgšanas spēļu kārtā, kurā tiks noskaidrotas vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Eiropas U-21 izlašu finālturnīrs 2019. gada vasarā notiks Itālijā un Sanmarīno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!