Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) izdevusi grāmatu "Futbols", kas ir piecu autoru – Daiņa Kazakeviča, Artūra Biezā, Kirila Buravceva, Aleksandra Jeļisejeva un Aleksandra Stradiņa – kopdarbs. Šī ir ceturtā grāmata LSFP sporta metodiskās literatūras sērijā, kas šoreiz tapusi sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un līdzfinansēta no Valsts budžeta līdzekļiem. Tā ir viens no retajiem metodiskajiem materiāliem, kas radīts un ņem vērā tieši Latvijas futbola treniņu vajadzības. Līdz šim sērijā iznākuši līdzīgi metodiskie materiāli arī šahā, peldēšanā un vieglatlētikā, ziņo LSPF un LFF.

Bagātīgajā 373 lappušu izdevumā apskatītas daudzu pasaules vadošo futbola federāciju un klubu futbolistu sagatavošanas programmas, no kurām autori atlasījuši un pielāgojuši tieši Latvijas situācijai un mērķiem atbilstošāko. Metodiskajā materiālā atradīsiet ne vien informāciju par futbola spēlētāju fizisko, psiholoģisko un tehnisko sagatavošanu, tajā iekļauti arī treniņu plāni dažādiem vecumiem, dažādiem laika periodiem un dažādās detalizācijas pakāpēs – no gada perioda līdz pat minūtēm treniņa laikā. Grāmata paredzēta futbola treneriem, viņu audzēkņiem, topošajiem sporta speciālistiem un visiem interesentiem, kuri vēlas apgūt futbola pamatus.

"Izdodot sporta metodisko literatūru, mūsu mērķis ir veicināt sporta nozares attīstību, tajā skaitā – sekmēt nepieciešamās sporta metodiskās literatūras izstrādi un izdošanu, kas ir nozīmīgs atbalsts sporta speciālistu profesionālajā pilnveidē," uzsver LSFP prezidents Einars Fogelis.

"Vēlamies, lai mūsu treneri nekad neapstājas pašizaugsmē, jaunu ceļu un iespēju meklējumos, bet vienmēr tiecas iegūt aizvien vairāk darbam noderīgu atziņu. Treneru izglītība noteikti ir viens no svarīgākajiem segmentiem futbola attīstībā, un šajā ziņā pēdējos gados ir paveikts daudz - aktīvi izglītoti mūsu futbola speciālisti, krātas zināšanas ārzemēs, sistematizētas pieejas un sakārtotas apmācību sistēmas visos futbola piramīdas līmeņos," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas ir bijis ļoti limitēts skaits metodisko futbola materiālu treneriem tieši latviešu valodā, kur nu vēl arī komplekss materiāls ar visu iespējamo jaunatnes treneriem noderīgo informāciju. Pēdējos gados treneru un futbolā iesaistīto bērnu skaits Latvijā ir jūtami audzis, tāpēc šāds metodiskais orientieris kļuva vēl nepieciešamāks," piebilst Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris un viens no grāmatas autoriem Dainis Kazakevičs.

"Grāmata ir vizuāli skaisti noformēta. To paņemot rokās un pašķirstot, cilvēki, kuri savu dzīves ceļu vēl nav izvēlējušies, varētu izšķirties par labu futbolam. Tas ir efekts, kādam ticam, jo šī ir vienīgā grāmata latviešu valodā ar tik lielu specifiskās informācijas apjomu par futbolu," izceļ vēl viens no grāmatas autoriem, LFF treneru izglītības speciālists Artūrs Biezais.

Katrs no grāmatas autoriem tās veidošanas procesā bija atbildīgi par konkrētiem metodiskajiem segmentiem. Dainis Kazakevičs, kurš pirms Latvijas nacionālās izlases vadīšanas bijis arī LFF sporta direktors un U-21 valstsvienības galvenais treneris, informācijas apkopošanu un sistematizēšanu veicis vairāku gadu garumā. Viņam talkā nākuši LFF treneru izglītības speciālists Artūrs Biezais, Rīgas reģiona jaunatnes izlašu treneris un treneru instruktors Kirils Buravcevs, LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs un pieredzējušais treneris dažādu klubu akadēmijās Aleksandrs Stradiņš.

Grāmatu dāvanā ir iespēja saņemt vispārizglītojošo skolu un augstskolu bibliotēkām un sporta skolām. Grāmatu iespējams iegādāties arī LSFP birojā. Grāmatas cena – 14 EUR. Vairāk informācijas par iegādi un saņemšanu meklējiet LSFP mājaslapā "www.lsfp.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!