Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Futbola federācija (LFF) pagarinās līgumu ar valstsvienības līdzšinējo galveno treneri Aleksandru Starkovu.

Līgums ar Starkovu tiks noslēgts līdz 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla beigām, taču, ja abas puses būs apmierinātas ar paveikto darbu, tad to varēs pagarināt arī uz nākamo atlases ciklu.

Oficiāli Starkovs amatā tiks apstiprināts 25.janvārī, kad paredzēta LFF valdes sēde.

Kā atklāja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, tad Starkovs bijis vienīgā kandidatūra uz Latvijas valstsvienības galvenā trenera amatu.

"LFF cita kandidatūra netika izskatīta, jo mēs gaidījām atbildi no Starkova," teica Mežeckis. "Ceru, ka LFF valdē arī nebūs domstarpību un Starkovs tiks apstiprināts."

Mežeckis piebilda, ka LFF šobrīd nav iebildumu par Starkova strādāšanu Azerbaidžānas klubā "Baku", bet "skatīsimies, kā būs septembrī, kad sāksies spēles". Arī Starkovs apliecināja, ka klubā nav bijuši iebildumi pret viņa strādāšanu divos amatos.

Runājot par 2014.gada Pasaules kausa kvalifikāciju, Starkovs pauda cerību, ka izlase spēs nostartēt tajā cienījami un varbūt atkārtot 2004.gada brīnumu, kad Latvijas izlases iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pagaidām nav zināms, vai izmaiņas notiks Starkova palīgu komandā. Pats treneris izvairīgi komentēja iespējamās izmaiņas, sakot, ka "notiek pārrunas ar potenciālajiem palīgiem". Starkovs tāpat nevēlējās atklāt, vai plānots treneru amatā piesaistīt kādu no Latvijas virslīgas klubu galvenajiem treneriem. "No laba labumu nemeklē," Starkova teiktais liek domāt, ka lielas izmaiņas treneru korpusā nav plānotas.

Starkovs Latvijas izlases galvenā trenera amatā pirmo reizi strādāja no 2001.gada vasaras līdz 2004.gada beigām. Viņš Latvijas izlasei palīdzēja kvalificēties 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Pēc tam viņš valstsvienības galvenā trenera amatā atgriezās 2007.gadā.

2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase ar 11 punktiem desmit spēlēs izcīnīja ceturto vietu, lai arī kvalifikācijas cikls iesākās neveiksmīgi.

Pirmā oficiālā spēle šogad Latvijas izlasei paredzēta 29.februārī, kad Turcijas pilsētā Antālijā paredzēta pārbaudes spēle ar Kazahstānas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!