Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pēc Latvijas futbola izlases neizšķirtās spēles ar Grieķijas valstsvienību ģērbtuvē nav bijis neviena priecīga spēlētāja, jo viņi uzskatīja, ka varēja izcīnīt uzvaru, pēcspēles preses konferencē izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Spēli aizvadījām cienīgi un panācām labu rezultātu. Skaitot kopā mačus ar Gruziju un Grieķiju, jāsecina, ka esam nospēlējuši veiksmīgi," secināja Starkovs. "It īpaši, ņemot vērā mūsu sastāva izmaiņas. Esmu apmierināts un lepns. Ceru uz šādu sniegumu arī turpmāk."


"Kvalifikācijas cikla beigās bieži mēdz būt pārsteigumi. Savu motivāciju neesam zaudējuši," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris. "Atklāti sakot, Grieķija šoreiz nenodemonstrēja savu labāko sniegumu, taču tas notika mūsu pretspēles dēļ. Neļāvām viņiem izvērsties, neļāvām pretiniekiem spēlēt ātri un labi darbojāmies pretuzbrukumos."

"Protams, ka vēlējāmies uzvarēt, taču šoreiz savu lomu nospēlēja grieķu pārspēks, kā rezultātā otrajā puslaikā bijām spiesti spēlēt no aizsardzības. Ticiet man, pēc spēles ģērbtuvē nebija neviena priecīga spēlētāja, jo iesistie vārti bija Grieķijas spēlētāju laime," pārliecināts bija Starkovs. "Stūra sitieni ir viņu spēles dūzis, kas šoreiz nostrādāja."

Starkovs īpaši uzteica jaunos pussargus Oļegu Laizānu un Aleksandru Fertovu, kā arī vārtsargu Andri Vaņinu, izsakot cerību, ka gados jaunā pussargu līnija nākotnē liks par sevi runāt.

"Šajās divās spēlēs spilgtākais mūsu spēlētājs bija Aleksandrs Cauņa, kurš ir kā piemērs visiem - lai arī Maskavas CSKA komandā viņš spēlē maz, uzcītīgais darbs treniņos Cauņu padarījis par augstākā līmeņa profesionāli," teica Starkovs. "Artjoma Rudņeva nespēlēšanai sākumsastāvā bija daudz iemeslu - nepiedalīšanās mačā ar Gruziju, Māra Verpakovska lietderīgais sniegums un tas, ka uzvarētāji sastāvu nemaina. Tomēr savu artavu viņš nešaubīgi sniedza."

Starkovs pagaidām nevarēja atbildēt, vai Latvijas izlase turpmāk spēlēs ar vienu vai diviem nominālajiem uzbrucējiem.

Tikmēr Grieķijas izlases galvenais treneris Fernandu Santušs izteica pārliecību, ka viņa vadītajai komandai bija jāuzvar.

"Uzskatu, ka rezultāts nav īsti godīgs, jo mums vajadzēja uzvarēt. Taču iznākums ir tāds, kāds ir - Latvija iesita vienus vārtus un izcīnīja neizšķirtu. Mums bija ne tikai sākotnējās sastāva problēmas diskvalifikāciju un savainojumu dēļ, bet arī sarežģījumi, kas radās cīņas gaitā," stāstīja portugāļu speciālists. "Lai uzvarētu, kas bija mūsu mērķis, nācās veikt pārkārtojumus taktiskajā izkartojumā. Tas latviešiem radīja problēmas, taču ielaidām vārtus pretuzbrukumā, kas mums nav raksturīgi. Kopš tā brīža pilnībā vairs spēli nekontrolējām, lai arī bumba vairāk bija mūsu rīcībā."

"Otrajā puslaikā dominējām, taču neiesitām vairāk vārtu par mājiniekiem, kas arī bija iemesls, kāpēc neuzvarējām," teica Santušs.

Kā ziņots, otrdien aizvadītajā mačā Latvijas un Grieķijas mačs noslēdzās neizšķirti - 1:1 (1:0).

Iepriekšējos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačos Latvijas izlase izbraukumā ar rezultātu 1:0 pieveica Gruziju, kamēr Grieķija ar 1:0 viesos apspēlēja Izraēlas valstsvienību.

Mačā ar Grieķiju Latvijas izlasei varēja palīdzēt uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš ģimenes problēmu dēļ izlaida spēli pret Gruziju. Rudņevs maču uzsāka no rezervistu soliņa.

Tikmēr diskvalifikācijas dēļ nespēlēja kapteinis Kaspars Grokšs, bet savainojums ir pussargam Artim Lazdiņam. Gorkša vietā uz izlasi tika izsaukts "Liepājas metalurga" komandas aizsargs Pāvels Mihadjuks, kurš ir atlabis no traumas, taču neatrodas optimālajā sportiskajā formā. Tas gan neliedza Mihadjukam laukumā pavadīt visas 90 minūtes.

Pēc spēles ar Grieķiju Latvijas izlasei kvalifikācijas cikla ietvaros oktobrī paredzēts aizvadīt pēdējās divas spēles - savā laukumā pret Maltu un izbraukumā pret Horvātijas valstsvienību.

Citās šīs grupas spēlēs otrdien Horvātijas izlase, pateicoties diviem Eduardu da Silvas gūtajiem vārtiem, ar rezultātu 3:1 (0:1) pieveica Izraēlu, bet Malta tikai pie pirmā punkta turnīrā, savā laukumā nospēlējot neizšķirti 1:1 (1:1) ar Gruzijas valstsvienību.

Pēc šiem mačiem 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 19 punktiem astoņās spēlēs izvirzījās Horvātija, tai ar 18 punktiem seko Grieķija, bet Izraēlas izlase ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem trešo pozīciju, zaudējot izredzes izcīnīt kādu no pirmajām divām vietām apakšgrupā.

Gruzijas valstsvienība ar desmit punktiem deviņās spēlēs ieņem ceturto vietu, Latvijas izlase tikusi pie astoņiem punktiem astoņos mačos, saglabājot reālas izredzes pakāpties uz ceturto vietu, bet pēdējā, sestajā, vietā ar vienu punktu atrodas Maltas izlase.

Jau vēstīts, ka pavisam 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz šī gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012.gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011.gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!