Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs nosaucis valstsvienības kandidātu sarakstu 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra tuvākajām divām spēlēm, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirms oficiālām spēlēm pirmoreiz uz U-21 valstsvienību izsaukti Daniels Fedorovičs, Roberts Zelmanis, Vladimirs Stepanovs, Lūkass Vapne, Markuss Kalniņš un Dario Šits.

Pussargs Vapne sevi pērn pierādīja kā produktīvu spēlētāju Latvijas futbola virslīgas komandā "Metta", taču netika izsaukts uz U-21 izlasi. Uzbrucējs Šits ievērību izpelnījies ar cienījamu debiju Itālijas pēc spēka otrajā līgā jeb B sērijā, kur pārstāv "Parma" vienību, bet citam uzbrucējam Kalniņam decembrī Spānijas ceturtās līgas komandas "Andtrax" sastāvā bija iespēja spēlēt Karaļa kausā pret slaveno "Sevilla" klubu.

Izlasē sapulcināti 23 spēlētāji no septiņiem pašmāju klubiem, kā arī Polijas, Norvēģijas, Vācijas, Spānijas un Itālijas.

Veselības problēmu dēļ valstsvienībai šoreiz nevar palīdzēt tādi spēlētāji kā Daniils Skopenko, Edgars Ivanovs, Dmitrijs Zelenkovs, Artūrs Ļotčikovs un Aleksejs Kudeļkins.

Pirmo treniņu Rīgā izlase aizvadīs svētdien, bet jau pirmdien dosies izbraukumā. Spēli pret Vāciju Latvijas komanda aizvadīs 25.marta vakarā Āhenē, bet 29.martā sekos viesošanās Sanmarīno.

Pagājušā gada mājas spēlēs Latvijas izlase piekāpās Vācijai ar 1:3 un apspēlēja Sanmarīno ar 2:0.

B grupā pēc sešām spēļu kārtām līderpozīcijās ir Vācija un Izraēla ar 15 punktiem, seko Polija ar 13 punktiem, ceturto vietu ar septiņiem punktiem ieņem Ungārija, Latvija izcīnījusi trīs punktus, kamēr Sanmarīno ir bez izcīnītiem punktiem.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas otro vietu ieguvējas "play-off" stadijā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!