Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Visi klubi iesnieguši pieteikumus par iestāšanos biedrībā "Latvijas Futbola virslīga", kas šogad organizēs Latvijas futbola čempionātu, kā arī ievēlēja tās valdi, bet par priekšsēdētāju kļuva Ainārs Tamisārs no "Jelgavas" komandas, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Virslīgas klubi ar balsu vairākumu apstiprināja trīs cilvēku biedrības valdes sastāvu. Par biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" priekšsēdētāju tika ievēlēts Tamisārs, savukārt par valdes locekļiem kļuva LFF pārstāvis Maksims Raspopovs un Latvijas Universitātes Sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks.

Tikmēr biedrības izpilddirektora amatam nolemts izsludināt atklātu konkursu, iepriekš izstrādājot atbilstošas kandidātu izvērtēšanas prasības.

Tikmēr LFF licencēšanas komisijas vadītājs Artūrs Gaidels sēdē informēja, ka līdz 1.februārim visi desmit virslīgas klubi iesnieguši nepieciešamos dokumentus licencēšanas procesa uzsākšanai.

Ņemot vērā čempionāta agro sākumu un esošos laikapstākļus, LFF izveidojusi mākslīgo futbola laukumu izvērtēšanas komisiju, kura līdz 14.februārim atbilstoši stadionu licencēšanas prasībām veiks Latvijā esošo mākslīgo futbola stadionu un laukumu pieņemšanu, lai uz tiem varētu uzsākt virslīgas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēles.

Kopsapulces laikā notika diskusija arī par biedrības budžetu, kā arī klubu pārstāvji kopā ar LFF apsprieda spēļu kalendāra projektu.

Kā ziņots, Latvijas futbola sezona sāksies 17. un 18.martā ar Latvijas Kausa izcīņas ceturtdaļfināliem, savukārt virslīgas čempionāta pirmās spēlēs paredzētas nedēļu vēlāk - 24. un 25.martā.

Šogad Latvijas virslīgas čempionātā startēs pagājušās sezonas čempioni "Ventspils", "Liepājas metalurgs", Daugavpils "Daugava", "Skonto", "Jūrmala", "Jelgava", "Gulbene", "Jūrmala-VV", kā arī pagājušās sezonas pirmās līgas čempioni "Metta"/LU un Jūrmalas "Spartaks", kas pārspēlēs par vietu virslīgas čempionātā pārspēja "Olimps" komandu.

Zīmīgi, ka jaunajā sezonā valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas.

Kā ziņots, deviņi klubi pagājušās sezonas Latvijas čempionātā aizvadīja četru apļu turnīru. Sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!