Foto: AFP/Scanpix /LETA
Tapusi biogrāfiska grāmata par Latvijas futbola leģendu Māri Verpakovski, bijušais futbolists paziņojis savā "Instagram" kontā.

Grāmatas "Manas [ie]spējas - Māris Verpakovskis" autore ir Linda Apse, kura iepriekš sarakstījusi biogrāfisku grāmatu par šefpavāru Mārtiņu Rītiņu.

"Ilgu laiku nevarēju saņemties manas dzīves grāmatas domai. Iespējams, tam par iemeslu ir bijusi nevēlēšanās publiski atklāties/atvērties. Iespējams - nevēlēšanās pēc liekas publicitātes, ņemot vērā, ka manā dzīvē tāda ir bijusi daudz," paziņojumā raksta Verpakovskis.

"Kāpēc tomēr šobrīd? Saprotu, ka šīs grāmatas tapšana man pašam ir likusi aizdomāties par savas dzīves ritējumu un iespējām, kuras man tikušas un vēl joprojām tiek sniegtas," norāda bijušais sportists. "Es ļoti gribētu, lai šī grāmata lasītājam palīdz aizdomāties, iedziļināties sevī, nodefinēt lietas, procesus likumsakarības, un arī iespējas, ko katram sniedz viņa paša dzīve, skatoties caur šo manas dzīves stāsta prizmu."

Verpakovskis savulaik bija spožākā zvaigzne Latvijas izlasē, bruģējot tās ceļu pretī vēsturiskai dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā 2004. gadā. Valstsvienības rindās viņš 104 spēlēs iesitis 29 vārtus, būdams tās visu laiku rezultatīvākais futbolists.

Klubu karjerā uzbrucējs bez Latvijas spēlējis arī Ukrainas, Spānijas, Horvātijas, Grieķijas un Azerbaidžānas komandās.

Šobrīd Verpakovskis ir RFS kluba ģenerāldirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!