Foto: Kadrs no video
Latvijas futbola virslīgas komanda "Tukums 2000"/TTS lūkos risināt jautājumu par platības uz vienu skatītāju nodrošināšanu, sarunā ar aģentūru LETA trešdien atzina kluba pārstāvji.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) brīdinājusi Tukuma komandu par nepieciešamās platības uz vienu skatītāju nenodrošināšanu.

Tukumnieki piektdien savās mājās ar 1:3 piekāpās "Metta" komandai. Šī bija pirmā spēle, kuru klātienē varēja apmeklēt skatītāji. Kā rakstīts spēles protokolā, maču Tukuma pilsētas stadionā klātienē noraudzījās 403 skatītāji.


LFF DK, iepazīstoties ar virslīgas čempionāta piektās kārtas delegātu ziņojumiem, vienbalsīgi nolēma brīdināt "Tukums 2000"/TTS par nepieciešamās platības uz vienu skatītāju nenodrošināšanu. Tāpat klubs brīdināts par ieejas stadiona teritorijā nedrošu stāvokli.


"Normatīvajos aktos teikts, ka cilvēki ir jāinformē, kas arī tika darīts. Piekrītu, ka stadionā var ierobežot sēdvietas, lai ir divu metru distance vienam no otra. Taču atnāktu cilvēki un pateiktu, ka ir no vienas mājsaimniecības un var sēdēt kopā. Domāsim par risinājumu," skaidroja Tukuma kluba prezidents Verners Akimovs.

Nākamo mājas spēli Tukuma futbolisti aizvadīs svētdien, kad pretī stāsies "Riga".

"Nospēlējām labi iepriekšējo maču, turklāt svētdien būs spēle ar valsts čempioni. Tur būs Blanks ["Riga" treneru kolektīvā strādājošais tukumnieks Kristaps Blanks]. Būs daudz cilvēku," teica Akimovs.

Viņš uzsver, ka klubs dara to, kas prasīts normatīvajos aktos.

"Ņemot vērā stadiona platību, ir 4000 kvadrātmetru, kuros var atrasties līdz 1000 apmeklētājiem. Pašlaik domājam, kā darīt. Negribam būt tie, kas parāda negatīvu attieksmi pret ierobežojošajiem pasākumiem," komentēja Akimovs.

Arī kluba valdes loceklis Kaspars Valdmanis atzīmēja, ka Tukuma vienība vadījusies pēc Ministru kabineta noteikumiem.

"Sapratām no noteikumiem, ka klubam ir jādod iespēja distancēties un jāinformē par higiēnu. Mēs tādas iespējas devām. Taču tukumnieki kā viena liela mājsaimniecība sasēdās visi blakus. Arī apsargiem katrs cilvēks mutiski apliecināja, ka ir informēts par distancēšanos. Un laida iekšā tos, kuri atbildēja apstiprinoši," teica Valdmanis.

LFF valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs. No pagājušās piektdienas virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās ir atļauta skatītāju klātbūtne, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā.

MK noteikumi paredz, ka no 1. jūlija ārtelpās pasākumu laikā var pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, paredzot, ka vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri platības. Noteiktais maksimālais personu skaits neietver spēles dalībniekus, apkalpojošo personālu un spēles organizatorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!