Foto: PantherMedia/Scanpix

Tunisijas Futbola federācija sodīta ar 50 000 dolāru (43 685 eiro) naudas sodu un saņēmusi diskvalifikācijas draudus, savukārt Mauritānijas tiesnesis tika atstādināts no darba uz sešiem mēnešiem pēc haotiskā Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfināla mača starp Tunisiju un turnīra mājinieci Ekvatoriālo Gvineju.

Āfrikas Futbola konfederācija pēc aizvadītās disciplinārsēdes paziņoja lēmumus saistībā ar sadursmēm starp spēlētājiem, treneriem un oficiālajiem pārstāvjiem, kas notika 31.janvāra spēlē, kad mājiniece Ekvatoriālā Gvineja kausa ceturtdaļfinālā tikās ar Tunisijas izlasi. Gvineja uzvarēja mača papildlaikā ar 2:1, taču pretrunas radīja strīdīgais spēles galvenā tieneša lēmums mača pamatlaika pēdējās sekundēs.

Konfederācija ziņo, ka Maurīcijas tiesnesis ir atstādināts no darba par nekvalitatīvu tiesāšanu, kad viņa lēmums mača beigās piešķirt Ekvatoriālās Gvinejas izlasei 11 metru soda sitienu izraisīja nesaskaņas. Lēmums liedza Tunisijas izlasei, kas līdz piešķirtajam soda sitienam bija vadībā ar 1:0, iekļūt kausa pusfinālā.

Āfrikas Futbola konfederācijas pārstāvji izteicās, ka Tunisijas izlases spēlētāji esot vainojami spēles tiesneša aizskaršanā un fiziskas izrēķināšanās mēģinājumā pēc spēles, taču neviens spēlētājs nav sodīts.

"Tunisijas spēlētāju uzvedība bija agresīva un nepieņemama," teikts konfederācijas paziņojumā.

Tunisijai tika pieprasīts samaksāt par durvju un ledusskapja bojājumiem komandas ģērbtuvē Batas stadionā.

Tiek arī ziņots, ka Tunisijas Futbola federācijas prezidents devies laukumā, lai kritizētu spēles tiesneša lēmumu. Šī iemesla dēļ viņš atkāpies no turnīra organizētāju komitejas.

Papildus naudas sodam konfederācija pieprasījusi Tunisijas federācijai nosūtīt atvainošanās vēstuli, pretējā gadījumā draudot izlasei ar tās izslēgšanu no 2017.gada Āfrikas Nāciju kausa sacensībām.

Kā ziņots, par Āfrikas Nāciju kausa izcīņas pirmo finālisti trešdien kļuva Kotdivuāras izlase, kas pusfināla mačā ar 3:1 (2:1) pārspēja Kongo Demokrātisko Republiku. Svētdien gaidāmajā finālā Kotdivuāra sacentīsies ar Ganu vai sacensību saimnieci Ekvatoriālo Gvineju, kas otru pusfināla spēli aizvadīs ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!