Foto: AP/Scanpix

Ar diviem mačiem šodien turpinās UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfinālu atbildes spēļu cikls, Anglijas klubam Londonas "Chelsea" savās mājās uzņemot Francijas čempionus Parīzes "Saint-Germain" (PSG), bet Vācijas flagmanim "Bayern" Minhenē spēkojoties ar Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas.

Abi dueļi sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Spēli no Minhenes tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB). Savukārt "Chelsea" un PSG dueli būs iespējams vērot kanālā TV6.

"Chelsea" un PSG pirmajā astotdaļfināla mačā spēlēja neizšķirti 1:1. "Chelsea" komandu pirmajā puslaikā vadībā izvirzīja Broņislavs Ivanovičs, taču otrajā spēles pusē ar galvu precīzi sita Urugvajas izlases un PSG uzbrucējs Edinsons Kavani. Zīmīgi, ka dueļa laikā "Chelsea" vārtu rāmī spēja izpildīt tikai vienu sitienu, turklāt tas pats bija precīzs.

Pašreizējās Francijas čempiones PSG duelis ar Anglijas premjerlīgas līderi "Chelsea" ir ļoti principiāls, jo pagājušā gada UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā briti trīs minūtes pirms atbildes spēles beigām guva vārtus un uzvarēja ar 2:0, nodrošinot sev arī panākumu divu spēļu summā, pateicoties izbraukumā gūtiem vārtiem. Tāpat vēl divas reizes komandas savā starpā tikās 2004./2005.gada sezonas sacensību grupu turnīrā, turklāt trijās no šīm četrām komandu tikšanās reizēm PSG nav spējusi gūt vārtus.

Tāpat kā Portugāles komanda "Porto", arī "Chelsea" šajā UEFA Čempionu līgas turnīrā nav piedzīvojusi zaudējumu. Pēdējās 18 turnīra spēlēs, ko Londonas komanda ir aizvadījusi savās mājās, visās ir izdevies gūt vismaz vienus vārtus.

Abu komandu otrajā mačā PSG komandai būs jāiztiek bez brazīlieša Lukasa un Serža Orjē, kuri nevarēs laukumā doties traumu dēļ. Tikmēr "Chelsea" komanda nav skaidrībā vai laukumā būs spējīgs doties nigērietis Džons Obi Mikels un serbs Nemanja Matičs.

Tikmēr otrā dueļa pretinieces Minhenes "Bayern" un Doņeckas "Šahtar" iepriekšējo maču noslēdza ar bezvārtu neizšķirtu 0:0. Lai gan lielāks pārsvars šajā cīņā piederēja "Bayern" komandai, tai tā arī neizdevās atslēgt "Šahtar" vienības vārtus.

Pēdējās sešās spēlēs, kuras "Bayern" ir aizvadījusi Ukrainā, tikai vienā mačā ir gūta uzvara, pārējās tikšanās noslēdzās ar diviem neizšķirtiem un trim zaudējumiem.

Minhenes "Bayern" komanda UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēles ir sasniegusi septīto sezonu pēc kārtas, iepriekšējo piecu gadu laikā komanda trīs reizes ir iekļuvusi finālā. Šajā sezonā "Bayern" vienība, spēlējot savās mājās Minhenē, vēl nav ielaidusi vārtus, jo grupu turnīra spēles noslēdzās ar rezultātiem 1:0, 2:0 un 3:0 Vācijas kluba labā.

Pēdējās četras spēles, ko "Šahtar" ir aizvadījuši pret Vācijas klubiem, komanda nav spējusi gūt vārtus. Savukārt "Bayern" ir uzvarējusi visās trijās UEFA Čempionu līgas mājas spēlēs pret Ukrainas klubiem, visos trijos mačos pieveicot Kijevas "Dinamo" komandu ar vienu vārtu starpību.

"Bayern" klubam šajā mačā nevarēs palīdzēt spāņu pussargs Ksavi Alonso, kurš iepriekšējā spēlē nopelnīja sarkano kartīti. Komandas savainoto spēlētāju sarakstā vēl joprojām ir Havi Martiness, Filips Lāms un Tjagu Alkantara. "Šahtar" komandas rindās savainots ir brazīlietis Bernards, kurš piecos UEFA Čempionu līgas mačos ir izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, otrdien UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu izdevās sasniegt pašreizējai trofejas glabātajai Madrides "Real" no Spānijas, kas atbildes spēlē savā laukumā ar 3:4 aizraujošā duelī piekāpās Vācijas klubam Gelzenkirhenes "Schalke 04", taču divu spēļu summā bija pārāka ar 5:4.

Ceturtdaļfinālu sasniegusi arī Portugāles komanda "Porto", kam divu spēļu summā gana pārliecinoši ar 5:1 izdevās pieveikt Šveices vienību "Basel".

Citos pirmajos astotdaļfināla dueļos Spānijas klubs "Barcelona" izbraukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Anglijas čempioni Mančestras "City", bet Turīnas "Juventus" savā laukumā ar 2:1 bija pārāka par šosezon blāvi spēlējošo Dortmundes "Borussia" komandu no Vācijas. Šīs vienības ceturtdaļfinālistu noskaidros 18.martā.

Pārsteidzošu uzvaru pirmajā astotdaļfināla spēlē izcīnīja Francijas vicečempione "Monaco", kas izbraukumā ar 3:1 uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Arsenal". Savukārt Vācijas klubs Leverkūzenes "Bayer" savās mājās ar rezultātu 1:0 pārspēja Spānijas čempioni Madrides "Atletico". Šo komandu atkārtota tikšanās paredzēta 17.martā.

Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!