Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA) atņems Krievijai tiesības rīkot UEFA Čempionu līgas finālu, vēsta "The Associated Press".

UEFA steidzamības kārtā sasaukusi izpildkomitejas sēdi, kas risināsies piektdien, 25. februārī. Oficiālajā paziņojumā teikts, ka ārkārtas sēdē tiks apspriesta situācija pēc Krievijas uzsāktās agresijas pret Ukrainu un "tiks pieņemti nepieciešamie lēmumi".

UEFA sīkākus komentārus pagaidām nesniedz un to darīs tikai pēc izpildkomitejas sēdes.

Tomēr anonīmi avoti norādījuši, ka sēdē tiks skatīts jautājums par UEFA Čempionu līgas fināla pārcelšanu no Sanktpēterburgas uz citu pilsētu. UEFA Čempionu līgas fināls paredzēts 28. maijā.

Jau iepriekš Lielbritānijas mediji "Mirror" un "Daily Star" ziņoja, ka Krievijas agresija būtu pietiekams iemesls, lai atņemtu Sanktpēterburgai tiesības uzņemt Čempionu līgas finālu. Kā alternatīva "Gazprom Arena" tiek minēts Vemblija stadions Londonā.

Pagājušās sezonas fināls no Stambulas tika pārcelts uz Portu, jo toreiz Lielbritānija iekļāva Turciju ceļošanai "sarkano" valstu sarakstā, kas praktiski liegtu Anglijas faniem apmeklēt spēli. Finālā tikās divi Anglijas klubi "Manchester City" un "Chelsea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!