Foto: EPA/LETA
Divas no šāgada UEFA Čempionu līgas debitantēm ir iekļuvušas astotdaļfinālā – Vācijas „Schalke 04” un „Tottenham Hotspur”, kas trešdien pievienojās Milānas „Inter”, Lionas un Marseļas „Olympique”, Mančestras „United”, „Valencia”, Minhenes "Bayern" „Chelsea”, „AC Milan” un Madrides „Real”.

„Schalke 04” ar 3:0 pārspēja Lionas „Olympique”, pirms pēdējās kārtas spēlēm nodrošinot pirmo vietu B grupas kopvērtējumā un iekļūstot astotdaļfinālā. Nākamajā kārtā spēlēs arī Lionas klubs, jo Portugāles „Benfica” trešdien piekāpās Izraēlas „Hapoel”, tādējādi „sabojājot” savu situāciju kopvērtējumā.

A grupā visai negaidīti kopvērtējuma vadībā ir „Tottenham Hotspur”, kas trešdien ar 3:0 uzvarēja Brēmenes „Werder”, bet otrajā vietā ir Milānas „Inter”, kuri ar 1:0 pārspēja „FC Twente”.

C grupas līderi Mančestras „United” šajā kārtā guva vel vienu uzvaru, ar 1:0 pārspējot Glāzgovas „Rangers”, kuriem neizdevās radīt sajukumu grupas kopvērtējumā, un nākamajā kārtā iekļūst „United” un Spānijas „Valencia”, kura ar pārliecinošu 6:1 pārspēja Turcijas „Bursaspor”.

D grupā „Barcelona” pietika ar neizšķirtu, lai iekļūtu astotdaļfinālā, bet tika pievienoti vēl trīs punkti par uzvaru pār Grieķijas „Panathinaikos”, tādējādi Spānijas čempionvienība pārliecinoši iekļūst nākamajā kārtā. Otru astotdaļfināla komandu noteiks pēc pēdējās kārtas spēlēm, kurās „Barcelona” tiksies ar Kazaņas „Rubin”, bet Dānijas „Kobenhavn” – ar „Panathinaikos”. Kopvērtējumā Dānijas čempioni par vienu punktu apsteidz Kazaņas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!