Foto: EPA/LETA
UEFA Čempionu līgas finālspēle starp Anglijas čempioniem Mančestras "United" un Spānijas čempionāta uzvarētājiem "Barcelona" Eiropas ekonomikai sniegs 369 miljonus eiro (259,3 miljonus latu), vēsta finanšu servisa "MasterCard" veiktais pētījums.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāji iegūs 126 miljonu eiro (88,5 miljoni latu) lielu naudas balvu, kā arī palielinās sava sastāva vērtību, cels televīzijas un mediju translāciju tiesību cenas un uzlabos savu zīmola popularitāti, vēsta starptautisko maksājumu grupa.

Finālmača zaudētāji savā kontā iegūs 73 miljonus eiro (51,3 miljoni latu), kamēr spēles norises vieta Londona iekrās 52 miljonus eiro (36,5 miljoni latu), jo līdzjutēji tērēs naudu bāros, viesnīcās un Vemblija stadionā.

Eiropas ekonomika vēl iegūs 100 miljonus eiro (70,3 miljonus latu) un uzvarētāju komandas pilsētai uzlabosies tūrisms, kas palīdzēs sakrāt 18 miljonus eiro (12,6 miljonus latu).

Kopējie Čempionu līgas finālmača ienākumi būs pieaugums par pieciem procentiem, salīdzinot ar pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas finālu, kurā Itālijas komanda Milānas "Inter" pārspēja Vācijas klubu Minhenes "Bayern".

"Mančestras "United" pret "Barcelona" ir futbola līdzjutēju sapņu fināls, taču Anglijas un Spānijas čempioni ir veiksmīgākās komandas arī ārpus laukuma," teica pētījuma autors Saimons Čadviks. "Abas komandas kopā iegūs apmēram 200 miljonus eiro, padarot to par visienesīgāko finālu Eiropas klubu futbola vēsturē."

Tāpat pētījumā teikts, ka Latīņamerikā ekonomika uzlabosies par 100 miljoniem eiro, jo UEFA Čempionu līgas finālā spēlēs Argentīnas un "Barcelona" zvaigzne Lionels Mesi, bet "United" pārstāv aizsargs Rafels da Silva.

Kā ziņots, pusfinālā "United" divu spēļu summā ar 6:1 sagrāva Vācijas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04", bet "Barcelona" ar 3:1 apspēlēja otro Spānijas superklubu Madrides "Real".

Kā zināms, abas komandas savā starpā tikās arī 2009.gada finālā, kad ar 2:0 uzvarēja "Barcelona".

Fināls notiks sestdien slavenajā Vemblija stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!