Foto: Reuters/Scanpix
Vietu UEFA Eiropas līgas futbolā pusfinālā ceturtdien nodrošināja uzreiz trīs Spānijas klubi, bet par ceturto pusfināla dalībnieci kļuva citas Ibērijas pussalas valsts - Portugāles - pārstāve.

Pusfinālā ceturtdien iekļuva Spānijas klubi "Valencia", Bilbao "Athletic" un Madrides "Atletico", kā arī Portugāles komanda Lisabonas "Sporting".

"Valencia" ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar 4:0 (2:0) savā laukumā sagrāva Alkmāras AZ futbolistus no Nīderlandes, divu maču summā triumfējot ar 5:2.

Divus vārtus uzvarētājiem guva Adils Ramī, bet pa reizei izcēlās Hordi Alva un Pavlo Ernandess.

Savukārt "Athletic" savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Vācijas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04", tomēr divu spēļu summā bija pārāka ar 6:4.

Šajā spēlē viesi divas reizes prata izvirzīties vadībā, kad precīzi bija Klāss Jans Huntelārs un Rauls, bet Ivajs Peress un Markels Susaeta Laskurains abas reizes atbildēja ar precīziem raidījumiem "Athletic" rindās.

AZ vienība astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 3:2 uzvarēja Itālijas komandu "Udinese", "Valencia" ar 5:3 pārspēja Eindhovenas PSV klubu no Nīderlandes, "Schalke 04" ar 4:2 divu spēļu summā uzvarēja Nīderlandes komandu "Twente", bet "Athletic" pārsteidzoši pārliecinoši ar 5:3 pārspēja Anglijas čempionus Mančestras "United".

"Atletico" futbolisti ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar 2:1 (0:0) viesos uzvarēja Vācijas vienību "Hannover 96", bet divu spēļu summā Spānijas klubs bija pārāks ar 4:2.

Uzvarētāju labā vārtus guva Adrians Lopess Alvaress un Falkao, bet mājinieku rindās izcēlās Mame Biams Diufs.

Visbeidzot, "Sporting" izbraukumā nodrošināja neizšķirtu 1:1 (1:0) pret Ukrainas komandu Harkovas "Metaļist", divu spēļu summā līdz ar to uzvarot ar 3:2.

Pirmā puslaika pašās beigās viesus vadībā izvirzīja Rikijs van Volfsvinkels, bet 57.minūtē neizšķirtu atjaunoja Honatans Kristaldo.

Astotdaļfinālā "Hannover 96" ar 6:2 pieveica Lježas "Standard" futbolistus no Beļģijas, "Atletico" ar 6:1 sagrāva Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš", "Sporting" cīnījās neizšķirti 3:3 ar Anglijas vienību Mančestras "City", tomēr vairāk izbraukumā gūto vārtu dēļ iekļuva ceturtdaļfinālā, kamēr "Metaļist" futbolisti pēc tāda paša scenārija apspēlēja Grieķijas komandu Pireju "Olympiakos", divu spēļu summā cīnoties neizšķirti 2:2.

Pusfinālā savā starpā tiksies "Atletico" un "Valencia" komandas, kā arī "Sporting" un "Athletic" vienības.

Pusfināla cīņas norisināsies 19. un 26.aprīlī. Finālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

UEFA Eiropas līgas fināls 9.maijā notiks Bukarestē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!