Foto: F64

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) sākusi izmeklēšanu par aizdomīgo Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēli starp "Jūrmalu" un Daugavpils "Daugavu", apliecināja Latvijas Futbola federācijā (LFF).

Spēlē, kas 7.jūlijā norisinājās Daugavpilī, ar rezultātu 3:2 uzvarēja "Daugavas" futbolisti. Jau iepriekš abu klubu vārdi tikuši saistīti ar vairākiem iespējamiem spēļu sarunāšanas gadījumiem, tomēr neviena vaina līdz šim nav pierādīta.

LFF ir saņēmusi ziņojumu no UEFA attiecībā uz minēto spēli. Par UEFA sniegto informāciju LFF ir informējusi arī abus minētos klubus.

LFF ir gatava sadarboties ar UEFA visos jautājumos, kas saistīti ar šo spēli.

Federācija gan uzsver, ka tā kā juridiska organizācija nav kompetenta plašāk komentēt situāciju attiecībā uz UEFA iekšienē notiekošo, kamēr nav publiski pausta UEFA oficiālā pozīcija.

Šosezon vairākas aizdomīgas "Jūrmalas" komandas spēles šķetinājusi gan LFF, gan totalizatoru likmju monitoringa kompānija "Federbet". Daugavpils kluba sakarā aizdomu ēna par spēļu sarunāšanu velkas jau vairāku sezonu garumā, bet pagājušā gada beigās par to kā pirmais publiski izteicās komandas bijušais nigēriešu leģionārs Stenlijs Ibe.

"Federbet" šosezon ziņojusi arī par aizdomīgo UEFA Eiropas līgas spēli starp Rīgas "Daugavu" un Skotijas vienību "Aberdeen".

Kā ziņots, jūnija sākumā "Federbet" publicētajā gada pārskatā, kas adresēts Eiropas Parlamentam (EP), bija pieminējusi sešas aizdomīgas spēles Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā.

Daugavpils "Daugava" Latvijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem trešo vietu, bet "Jūrmala" ir pēdējā, desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!