Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) brīdinājusi trīs pazīstamus klubus "Manchester City", "Chelsea" un "Paris St.Germain" par veiktajiem finansiālajiem darījumiem, kas tiem varētu liegt dalību Eirokausos, vēsta laikraksts "The Times".

Angļu žurnālisti norāda, ka UEFA brīdinājusi klubus par neatbilstību UEFA finanšu reglamenta "fair play" principiem. Visu trīs klubu īpašnieki pēdējā laikā noslēguši aizdomīgus sponsorēšanas līgumus par lielām summām, tādējādi kompensējot lielos izdevumus, kas radušies ievērojami iepērkoties spēlētāju tirgū.

"The Times" norāda, ka aizdomas krīt uz "Manchester City" 400 miljonu sterliņu mārciņu vērto līgumu ar at "Etihad Airways", kas ir cieši saistīta ar kluba īpašniekiem no Abu Dabi. Savukārt PSG noslēdza 125 miljonus sterliņu mārciņu vērtu līgumu ar Kataras Tūrisma pārvaldi, kas ir saistīta ar kluba īpašniekiem no šīs zemes. Savukārt "Chelsea" īpašnieks ir krievu miljardieris Romāns Abramovičs, kurš caur savām kompānijām iepludina naudu komandā.

No šiem klubiem lielākas aizdomas esot tieši par Francijas vienību, jo, atšķirībā no "Manchester City" līguma, tajā nav iekļauta stadiona pārdēvēšana sponsora vārdā vai kompānijas kļūšanu par "kreklu sponsoru".

Britu laikraksts citē UEFA pārstāvi Džani Infantino, kurš komentēja komandu apņemšanos ievērot "fair play" principu arī finanšu jautājumos. "Mums ir reglaments, kas skaidri nosaka darījumu godīguma robežu. Fakts, ka ar īpašnieku saistīta puse nedrīkst vienkārši investēt naudu klubā – vienalga, tieši vai netieši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!