Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) 11. februāra valdes sēdē piedalīsies Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvis, kurš prezentēs UEFA redzējumu un prasības LFF Virslīgas čempionāta pilnveidošanā, vēsta LFF mājaslapa.

"Esam guvuši UEFA atbalstu uzsāktajam kursam uz LFF ilgtspējīgas darbības attīstību. Vienāda prioritāte caurspīdīgam pārvaldības modelim un papildu līdzekļu piesaistei futbolam. UEFA ir gatavi iesaistīties, atbalstot ar speciālistiem un starptautisku pieredzi, kā arī sniedzot finansiālu atbalstu uzsāktajām pārmaiņām," situāciju komentējis LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

UEFA pārstāji valdei sniegs savu viedokli par federācijas uzsāktajām pārmaiņām labas pārvaldības, futbola attīstības un finanšu menedžmenta jautājumos. Latvijā viesosies arī eksperti, kuri palīdzēs apspriest jautājumus saistībā ar godīgas spēles ievērošanu, kā arī UEFA eksperts, kurš piesaistīts pilnīga finanšu audita veikšanai.

Papildus iecerēts saskaņot LFF veiktos statūtu uzlabojumus, kas pēc starptautisko organizāciju saskaņojuma tiks virzīti apstiprināšanai federācijas valdē un nodoti biedriem publiskai apspriešanai pirms aprīlī paredzētā LFF kongresa.

"Ir gandarījums par to, ka izdevās vienoties arī par starptautiska līmeņa eksperta piesaisti mācību un treniņu centra Staicele, kā arī visas futbola infrastruktūras turpmāko attīstības plānu izstrādei. Staiceles bāze ir svarīga mūsu infrastruktūras daļa, tādēļ esam ieinteresēti iespējami ātrāk sakārtot tās darbību," uzsvēris Gorkšs.

UEFA atbalstu Kaspars Gorkšs un LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks guvuši Romā notikušā UEFA 43. kongresa laikā.

Tikšanās laikā ar FIFA prezidentu Džanni Infantīno tikusi apspriesta arī viņa iespējamā vizīte Latvijā, kas varētu notikt jau šī gada laikā.

Jau vēstīts, ka Infantīno gaidāmajās FIFA prezidenta vēlēšanās citu konkurentu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!