Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) uzskata, ka Covid-19 pandēmijas dēļ šobrīd nevajadzētu steigties ar vietējo sacensību pilnīgu atcelšanu, jo tas var radīt jucekli, vēsta ārzemju masu mediji.

UEFA nosūtījusi vēstuli visiem 55 biedriem, katras vietejās federācijas klubiem un līgām ar acinājumu būt vienotiem šajā situācijā.

"Mēs esam pārliecināti, ka futbols varētu atsākties tuvākajos mēnešos, ņemot vērā katras valsts noteikumus, un uzskatām, ka vietējo čempionātu atcelšana šobrīd ir pāragra un nepamatota rīcība," uzskata UEFA.

Beļģija ceturtdien kļuva par pirmo no Eiropas lielākajām futbola valstīm, kas pilnībā pārtrauca savu augstākā līmeņa futbola čempionātu. Par Beļģijas čempionu tika kronēts "Club Brugge", otro vietu ieņēma "Gent", bet trešā vieta piešķirta "Charleroi". Līdz ar to "Club Brugge" tiesības nākamgad spēlēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet "Gent" spēlēs atlases sacensībās.

UEFA šobrīd apsver iespēju Eiropas klubu turnīrus izspēlēt līdz galam jūlijā un augustā, bet jauno sezonu plānots sākt vēlāk. UEFA pieļauj, ka Eirokausus izspēlēs jau pēc nacionālo čempionātu noslēguma, jo situācija katrā valstī varētu būt atšķirīga.

UEFA savā vēstulē uzsver, ka Eirokausu sacensībām ir jānotiek pēc sportiskajiem principiem, kas ievēroti katras valsts iekšējās sacensībās. UEFA norāda, ka medaļas un sportiskie sasniegumi jāpiešķir pēc attiecīgiem rezultātiem, nevis pēc kaut kādu lēmumu pieņemšanas.

"Tā kā dalība UEFA klubu turnīros tiek noteikta pēc sasniegtajiem rezultātiem pilnvērtīgi aizvadītās vietējās sacensībās, tad priekšlaicīga sacensību noslēgšana apšaubītu šo nosacījumu," uzskata UEFA.

UEFA savā vēstulē piebilst, ka tai ir tiesības izvērtēt katra kluba iespējamo dalību Eirokausos nākamajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!