Foto: F64

Latvijas futbola izlasei 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mačā pret spēcīgo Nīderlandi jāmeklē iespējas doties bīstamos pretuzbrukumos un jāpelna standartsituācijas, jo pretinieku sastāvs ir ļoti nopietns, uzskata uzbrucējs Roberts Uldriķis.

Latvijas izlases mačs pret Nīderlandi risināsies sestdien, pulksten 19:00 Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā.

"Gaidu ļoti sarežģītu maču. Protams, viņi ir spēcīga komanda, tur ir daudz augstāka līmeņa spēlētāju. Ja Melnkalnes kontekstā varējām runāt par diviem-trim augstas klases izpildītājiem, tad Nīderlandei tādi ir 23 - viss pamatsastāvs, un vēl arī rezervisti. Gaidu nopietnu cīņu," Latvijas Futbola federācijai teica Uldriķis.

Nīderlandes izlasi kvalifikācijas ciklu iesāka neveiksmi ar rezultātu 2:4 pret Turciju.

"Domāju, ka nīderlandieši savā pirmajā mājas spēlē šogad būs ļoti motivēti un gribēs pierādīt, ka klupiens Turcijā bija nejaušība. Mums jāspēlē ar tādu pašu pašatdevi, kāda bija mačā pret Melnkalni. Nedrīkstam viņiem atdot bez cīņas nevienu metru laukumā. Pat tad, ja spēlēsim zemākā blokā, ja presingosim ne tik augstu kā to darījām pret Melnkalni, mums jābūt aktīviem aizsardzībā, pacietīgiem un jāmeklē iespējas doties bīstamos pretuzbrukumos, pelnīt standartsituācijas," turpināja Uldriķis.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā mačā Skonto stadionā ar 1:2 zaudēja Melnkalnei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!