Futbola klubs "Valmiera" svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 16. kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Mājiniekiem vārtus guva Raivis Ķiršs, bet pretiniekiem izcēlās Raimonds Krollis un Ivans Želizko.

Spēles ievadā lielu lomu rezultāta noturēšanā spēlēja vārtsargi Rihards Matrevics un Frenks Orols. Vispirms Matrevics neitralizēja Valērija Afanasjeva centrējumu soda laukumā, bet pēc tam Orols atvairīja Kamillo Menas raidījumu. Kopumā pirmajā puslaikā laukumā bija daudz cīņas, bet lielāks pārsvars bija valmieriešiem, kuri gan to nespēja pārvērst rezultātā.

Otrajā puslaikā galvenie notikumi risinājās pamatlaika pēdējās 13 minūtēs. Vispirms 77. minūtē pēc stūra sitiena Matrevica atvairīto bumbu vārtos ieraidīja Ķiršs. Pāris minūtes vēlāk otrā laukuma galā arī pēc stūra sitiena bumbu vārtos ievirzīja Krollis.

Valmierieši neapstājās un 82. minūtē Mena nolika bumbu pa sitienam Želizko, kurš no soda laukuma robežas trieca to vārtos – 2:1 Tamaza Pertijas vadītās komandas labā.

Daugavpiliešiem pēdējā laikā uzvaras mijas ar zaudējumiem. Maija pirmajā dienā ar 0:1 tika zaudēts "Liepājai", pēc tam ar 3:0 izdevās uzvarēt "Spartaku", bet nākamajā mačā ar 1:2 pārsteidzoši tika zaudēts "Noah Jurmala". Pēdējās spēlēs "Daugavpils" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta", mājās spēja atņemt punktu čempioniem no "Riga" (0:0), bet izbraukumā ar 1:2 piekāpās RFS.

Tikmēr valmierieši, kuri iepriekšējo kārtu izlaida, pēc 0:1 zaudējuma RFS ar 2:0 pieveica "Noah Jurmala" un "Ventspili", ar 1:0 "Liepāju", bet pēdējā mačā izbraukumā ar 0:1 piekāpās Jūrmalas "Spartakam".

Mājinieku rindās četrus vārtus guvis Raivis Ķiršs, bet "Valmierai" Raimonds Krollis guvis sešus, bet Ibrahims Sovs – četrus vārtus.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē tika fiksēts neizšķirts 2:2.

Turnīra vadībā ar 29 punktiem 12 mačos ir RFS, 13 spēlēs tikpat punktu ir "Riga" un "Valmieras" komandām. Ar 18 punktiem 12 cīņās ceturtā ir "Liepāja", bet piekto vietu ar 17 punktiem 12 spēlēs ieņem "Daugavpils". Tālāk ar 12 spēlēs sapelnītiem desmit punktiem seko Jūrmalas "Spartaks" un deviņiem – "Metta", seši punkti 12 spēlēs ir "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem astoņos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!