"Optibet" futbola virslīgas klubs "Valmiera" FC izpelnījies aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF Disciplinārlietu komiteja (LFF DK), saņemot š.g. 14. marta vēstuli no Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA), konstatē, ka "Valmiera" FC nav izpildīts 2022. gada 10. janvāra FIFA lēmums Nr. TMS 9521 attiecībā uz spēlētāju trenēšanas un sagatavošanas izmaksu futbola klubam "FSV Frankfurt" par spēlētāju Daisuke Jokota.

Ņemot vērā minēto, LFF DK vienbalsīgi nolēmusi:

  • Pamatojoties uz 2022. gada 11. janvāra FIFA lēmuma p.1., piemērot "Valmiera" FC jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegumu (Disciplinārā reglamenta p. 1.6. f));
  • Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus attiecas gan uz vietējām, gan starptautiskajām pārejām;
  • Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus tiek atcelts, tiklīdz "Valmiera" FC ir izpildījis iepriekšminēto 2022. gada 10. janvāra FIFA lēmumu pilnā apmērā.

"Valmiera" FC jau janvāra sākumā saņēma šādu pašu aizliegumu. LFF DK toreiz balstījās uz FIFA lēmumiem par kompensācijas izmaksām saistībā ar Kamilo Menu un Aleksandru Gapečkinu. Krievijas futbolists Gapečkins komandu starp sezonām pameta, bet kolumbietis Mena pirmajās divās 2022. gada sezonas spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Līdzīgas problēmas Vidzemes vienībai bija arī 2020. gadā, kad tā par nenokārtotām finansiālām saistībām ar trim futbolistiem (Vitālijs Jagodinskis, Andrijs Kožuhars un Mikola Musoļitins) tika sodīta ar trīs punktu atņemšanu virslīgas turnīrā.

LFF DK konstatējusi arī, ka futbola klubam "Jelgava" jau piespriesto spēlētāju reģistrācijas aizliegumu ietekmē vēl viens FIFA lēmums.

Jelgavnieki ne tikai nav ievērojuši 2021. gada 21. decembra FIFA lēmumu Nr. FDD-9698 attiecībā uz finansiālo saistību nokārtošanu pret treneri Sergeju Kubarevu, bet arī 2021.gada 21. decembra FIFA lēmumu Nr. FDD-9552 attiecībā uz finansiālo saistību nokārtošanu pret treneri Nikolaju Kaševski.

LFF DK vienbalsīgi nolēmusi, ka ar š.g. 7. martu piemērotais jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegums FK "Jelgava" ir spēkā līdz brīdim, kad no FK "Jelgava" puses tiks izpildīts gan 2021. gada 21. decembra FIFA lēmums Nr. FDD-9698, gan 2021. gada 21. decembra FIFA lēmums Nr. FDD-9552.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!