Foto: AFP/Scanpix
Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētais Šveices futbola klubs "Sion" apstrīdēs UEFA diskvalifikāciju, kas izslēdza komandu no UEFA Eiropas līgas.

Jau ziņojām, ka pagājušonedēļ UEFA lēma par "Sion" izslēgšanu no turnīra, jo tika pārkāpti FIFA transfēra noteikumi, bet tā kā klubam trīs dienu laikā bija tiesības iesniegt apelāciju, tas vērsās Šveices tiesā un tā pieņēma "Sion" labvēlīgu spriedumu.

Šveices kluba jurists Aleksandrs Zen-Rufinens uzskata, ka "Sion" tiesā uzvarēs UEFA. "Pirmdien no rīta mēs saņēmām UEFA lēmumu un to rūpīgi izpētīsim," intervijā "PA Sport" saka jurists. "Beigās mēs uzvarēsim, jo viņu pozīcija nav pārliecinoša. Pēc likuma UEFA lēmumiem ir jāatbilst attiecīgās valsts likumiem, taču, noraidot Šveices tiesas lēmumu, viņi ir izdarījuši pretējo."

UEFA Eiropas līgas grupu kārtā "Sion" iekļuva, uzvarot Glāzgovas "Celtic", kas pēc Šveices kluba diskvalifikācijas spēlēs grupu kārtā, kur tās pretinieki ir Madrides "Atletico", Itālijas "Udinese" un Francijas "Rennes". "Sion" prezidents toties ir licis rezervēt komandai lidojumu uz Spāniju un viesnīcu Madridē, cerot uz labvēlīgu lietas iznākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!