Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šveices futbola čempionāta ceturtās kārtas spēlē sestdien Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" komanda dramatiskā cīņā izbraukumā nospēlēja neizšķirti 3:3 (2:2) ar pagājušās sezonas valsts čempionvienību "Basel".

Šajā mačā jau pašā sākumā "Sion" divas reizes izvirzījās vadībā, bet "Basel" atspēlējās un pēc pirmajām 25 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 2:2. Trešo reizi "Sion" komandu vadībā 80.minūtē izvirzīja Francijas uzbrucējs Džovanni Sio, tomēr arī šoreiz mājinieki spēja atspēlēties, kad kompensācijas laika sākumā precīzs bija Sabrals.

Vaņins laukumā kārtējo reizi pavadīja visas 90 minūtes.

Čempionāta kopvērtējumā pēc šī mača "Sion" ar septiņiem punktiem četrās spēlēs "Sion" komanda pašlaik ieņem trešo vietu, bet "Basel" ar sešiem punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Kā ziņots, "Sion" pagājušo sezonu noslēdza čempionāta ceturtajā vietā, kā arī triumfēja Šveices kausa izcīņā. "Sion" no kvalifikācijas izšķirošās, ceturtās kārtas uzsāks dalību UEFA Eiropas līgā, spēkojoties ar pazīstamo Skotijas vienību Glāzgovas "Celtic".

Vaņins tika atzīts par aizvadītās sezonas "Sion" komandas labāko spēlētāju līdzjutēju vērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!