Foto: AFP/Scanpix
Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Sion" ceturtdien spēja kvalificēties UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīram.

Turnīra izslēgšanas spēļu jeb "play-off" kārtas atbildes mačā "Sion" ar rezultātu 3:1 (1:0) savā laukumā pieveica pazīstamo Skotijas vienību Glāzgovas "Celtic", arī divu spēļu summā izcīnot panākumu ar šādu rezultātu.

Vaņins "Sion" komandas vārtus pārliecinoši sargāja visu spēli.

Cīņas liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pašā cīņas sākumā - otrajā minūtē no laukuma tika noraidīts "Celtic" aizsargs Daniels Majstorovičs, kurš saņēma sarkano kartīti par pārkāpumu soda laukumā, bet Paskāls Feinduno realizēja sekojošo 11 metru soda sitienu.

Rezultātu 63.minūtē dubultoja Feinduno, bet 78.minūtē "Celtic" vienība vienus vārtus atguva, precīzi sitot Čārlijam Malgrjuvam pēc soda sitiena. Tomēr vēl pēc četrām minūtēm Džovanni Sio, panāca 3:1.

Abas komandas UEFA Eiropas līgas turnīrā iesaistījušās tieši no "play-off" kārtas. Tagad "Celtic" vienībai Eirokausu sezona noslēgusies, bet "Sion" spēlēs apakšgrupu turnīrā.

"Sion" pagājušo sezonu noslēdza Šveices čempionāta ceturtajā vietā, kā arī triumfēja Šveices kausa izcīņā.

Savukārt "Celtic" komanda aizvadītās sezonas Skotijas premjerlīgas čempionātā ieņēma otro vietu.

Tikmēr grupu turnīrā neizdevās iekļūt vārtsarga Edgara Portnoja pārstāvētajai Rumānijas komandai "Gaz Metan Medias", kas atbildes mačā ar 1:0 (1:0) savā laukumā pieveica Austrijas vienību Vīnes "Austria", tomēr divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi ar 2:3.

Portnojs šim mačam atkal nebija pieteikts.

Tikmēr Lietuvas klubs Panevēžas "Ekranas", kas kā vienīgā no Baltijas valstu komandām turpināja dalību Eirokausos, izbraukumā ar 0:4 (0:1) kapitulēja Izraēlas vienībai Telavivas "Hapoel". Divu spēļu summā "Ekranas" zaudēja ar 1:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!