Latvijas futbola izlases kapteinis, pieredzējušais vārtsargs Andris Vaņins pēc neizšķirta noslēdzošajā UEFA Nāciju līgas spēlē viesos ar Andoru uzskata, ka valstsvienība pēdējā laikā ir progresējusi, lai gan rezultāti par to neliecina.

Latvijas futbola izlase pirmdien Andorā cīnījās neizšķirti 0:0 ar mājiniekiem, UEFA Nāciju līgas vājākās jeb D divīzijas pirmajā grupā paliekot priekšpēdējā vietā. Sešās spēlēs Latvijas futbolisti pie uzvarām netika, četras reizes cīnījās neizšķirti, bet guva tikai divus vārtus.

"Uz Andoru braucām ar vienu domu – izcīnīt uzvaru. Šajā ciklā neguvām nevienu uzvaru, bet gribējās pēdējā spēlē uzvarēt," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) saka Vaņins. "Šodien pusotru puslaiku spēlējām mazākumā (pēc Valērija Šabalas noraidījuma 38. minūtē), otrajā puslaikā mums bija divi labi momenti. Bet kopumā neesam vienā līmenī ar viņiem, mēs esam stiprāki un spēle to parāda, jo kontrolējam bumbu, mums ir momenti. Bet spēlē tā gadās, ka bumba neiet vārtos un daudz kas nesanāk. Rezultātā ir šis 0:0."

Lai gan Latvijas izlase sešos mačos netika pie uzvarām, guva tikai divus vārtus, Vaņins uzskata, ka valstsvienība ir progresējusi. "Jā, cikls nebija tas labākais. Neviena uzvara, lai gan bijām tuvu uzvarām pret Kazahstānu mājās un viesos pret Andoru. Pietrūka veiksmes. Kā izlase mēs esam progresējuši, ir sperts liels solis uz priekšu. Mēs spēlējam daudz labāk, kontrolējam bumbu, cenšamies kaut ko izveidot, nevis tikai sitam bumbu uz priekšu un cenšamies tur aizķerties. Mēs sākam spēli no aizsargiem, veidojam uzbrukumus, kombinējam. Rezultātu nav, bet kā komanda progresējam."

Vaņins pirmdien aizvadīja savu 97. spēli valstsvienībā. Pieredzējušais vārtsargs sarunā apliecināja, ka nedomā beigt karjeru Latvijas izlasē un cer sasniegt 100 spēļu robežu.

Tagad Latvijas izlasei nākamās oficiālās spēles būs 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ietvaros. "Euro 2020" kvalifikācijas izloze notiks šī gada 2. decembrī, bet pirmās spēles notiks 2019. gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!